Superleague: Νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, 1-1 με τη Λάρισα

Superleague: Νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, 1-1 με τη Λάρισα

Ο Μακέντα σκόρερ των «πρασίνων»- Ισοφάρισε ο Πινακάς τρια λεπτά πριν το τέλος

Παραμένει χωρίς νίκη ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα της Superleague μετά το αποψινό 1-1 με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26' με τον Κίκο Μακέντα μετά από γύρισμα του Αϊτόρ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 87' με τέρμα του Δημήτρη Πινακά μετά από γύρισμα του Τόρζε.

Το ματς

Μετά το πρώτο ισορροπημένο τέταρτο όπου αμφότερες οι ομάδες έκαναν το εύκολο λάθος και δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έβαλε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά παρά την μεγάλη του υπεροχή σε αυτόν τον τομέα(71%-29% στο διάστημα 15-30) δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που έπρεπε, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Μία συνεργασία, όμως, έφτανε και περίσσευε στην ομάδα του Ντάνι Πογιάτος. Μία φάση… όαση μπροστά στην εικόνα που είχε μέχρι εκείνο το σημείο το «τριφύλλι».

Η οξυδέρκεια του Μπουζούκη και η ευκολία να παίζει κάθετα στο επιθετικό τρίτο, το άψογο γύρισμα του Αιτόρ από τα δεξιά προς τα πίσω και διαγώνια και το υπέροχο ξεμαρκάρισμα του Μακέντα, έφεραν τον Ιταλό σε θέση βολής από το ύψος της μικρής περιοχής, εντελώς μόνο του. Ο Ιταλός με ένα απλό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΛ παρά την καλή της ανασταλτική συμπεριφορά, πλήρωσε μια στιγμιαία αδράνεια και από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να παίξει, να ψάξει την δημιουργία, να επιτεθεί και όχι να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, ήταν εκείνος που έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στον έξτρα χρόνο, με το σουτ του Βέλεθ που πέρασε λίγο έξω και την κεφαλιά του Μακέντα μετά από καταπληκτική σέντρα του Αϊτόρ που είχε την ίδια κατάληξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, να μην ψάξει δεύτερο γκολ ως πρωταρχικό στόχο αλλά να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 απέναντι σε μια ΑΕΛ που πήρε τα μέτρα που άφησε το «τριφύλλι», κράτησε μπάλα στα πόδια της και λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια στο 65’ αλλά μετά το τραγικό λάθος του Σάντσες, ο Διούδης είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μιλοσάβλιεβιτς!

Η απόφαση του Πογιάτος να οπισθοχωρήσει μαζικά την ομάδα του και τα πολλά εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή, έβαλαν την Λάρισα στο παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα η ανικανότητα των «πρασίνων» να κρατήσουν μπάλα, βοηθούσε την ομάδα του Γρηγορίου να πιέζει περισσότερο.

Ο Έλληνας τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο του Πλατέλα, του Πινακά, του Γρηγορόπουλου και του Γκαζάλ μέχρι και το 72’ και δικαιώθηκε στο φινάλε.

Στο 87’ η Λάρισα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό που έπαιζε με την φωτιά και… κάηκε! Ο Τόρζε έκανε υπέροχη ενέργεια από δεξιά, πέρασε πάνω στην γραμμή, γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Πινακάς που ήρθε από τον πάγκο, ισοφάρισε με κεφαλιά και έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης!

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός μένει χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, σε ένα αποτέλεσμα που αφήνει «γλυκιά» γεύση στους γηπεδούχους.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (73’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).

πηγή: gazzetta.gr