Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, κυνηγάει τα μεγάλα ρεκόρ στην Ελλάδα

Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, κυνηγάει τα μεγάλα ρεκόρ στην Ελλάδα

Έφτασε τα 42 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 42 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη και κυνηγάει δύο μεγάλα ρεκόρ. Του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού το '72-'74.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι μόνο αήττητοι στα 32 φετινά ματς της Super League. «Κουβαλάνε» από πέρσι άλλα 10 ματς χωρίς ήττα (για την ακρίβεια είχε 10 νίκες). Το σύνολο; Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «τρέχει» ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 42 αγώνων σε αγώνες πρωταθλήματος!

Κι αυτό το σερί είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο Ολυμπιακός ψάχνει άλλα εννιά ματς για να πιάσει τον ΠΑΟΚ των Λουτσέσκου και Φερέιρα κι άλλα 16 για να πιάσει στην κορυφή την μεγάλη ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου που είχε 58 ματς χωρίς ήττα από το 1972 έως το 1974.

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει ακόμα αρκετούς αγώνες για να πιάσει στην δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ κι ακόμα περισσότερους για να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών όμως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλη την Ευρώπη!

Οι 42 αγώνες είναι το μεγαλύτερο ενεργό σερί κι ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ιβιτς που μετράει 38 ματς χωρίς ήττα (μένει ακόμα ένα ματς στο Ισραήλ για να κλείσει η φετινή σεζόν). Τρίτο μεγαλύτερο είναι αυτό της Λουντογκόρετς με 34 ματς (29 φέτος και 5 πέρσι) και ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου (20 σερί στη Μπουντεσλίγκα) και η Σλόβαν Μπρατισλάβας (19 στη Σλοβακία), σύμφωνα με το gazzetta.gr