Πρόεδρος UEFA: Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit

Πρόεδρος UEFA: Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit

Όσα συζητήθηκαν μεταξύ αξιωματούχων UEFA-FIFA-EΠΟ και Γιώργου Γεραπετρίτη

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, με την επισήμανση  ότι ο κίνδυνος του Grexit πάντα υπάρχει.

Ο Τσέφεριν βρίσκεται στην Ελλάδα και το πρωί της Τρίτης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσέφεριν στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις επαφές και το δείπνο της Δευτέρας με FIFA - UEFA - ΕΠΟ, μίλησε στο gazzetta.gr και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να πάει χαμένη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό απ' όλες τις πλευρές», σχολίασε αρχικά.

Στην συνέχεια σχολίασε πως «είμαστε συντεταγμένοι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα».

Στις επαφές της ΕΠΟ με τις FIFA και UEFA, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.