«Bόμβα» της UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι από την Ευρώπη

«Bόμβα» της UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι από την Ευρώπη

Η ποινή αφορά παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play

Aπόφαση-κόλαφος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η UEFA πετάει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη Μάντσεστερ Σίτι για την επόμενη διετία.

Για παραβάσεις του financial fair play, η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Σίτι στην είδηση του διετούς αποκλεισμού από το Champions League που επέβαλε η UEFA, κάνοντας λόγο για προδιάθεση της Ομοσπονδίας προς την ποινή του συλλόγου, ενώ προανήγγειλε την άσκηση έφεσης στο CAS.

Η αντίδραση της ομάδας

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στη Σίτι έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία προς το φίλαθλο κοινό, όχι όμως και τόσο απροσδόκητα στις τάξεις των Πολιτών.

Η αντίδραση των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν άμεση, εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση στην οποία αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για προδιατεθειμένη απόφαση της UEFA και επισημοποίησαν ότι θα ασκήσουν το συντομότερο δυνατό έφεση στο CAS.

«Τον Δεκέμβριο του 2018, ο υπεύθυνος της UEFA στην διεξαγόμενη έρευνα είχε προμηνύσει το αποτέλεσμα και το πόρισμα που σκόπευε να αποδώσει στην Μάντσεστερ Σίτι», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση και πλέον η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του Διαιτητικού Δικαστηρίου.