Κύπελλο Ελλάδος: Έχασε την ευκαιρία ο Άρης, 0-0 με τον Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδος: Έχασε την ευκαιρία ο Άρης, 0-0 με τον Ατρόμητο

Οι «κίτρινοι» αστόχησαν σε πέναλτι και όλα θα κριθούν στο Περιστέρι

Η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα κριθεί στο Περιστέρι μετά το αποψινό 0-0 μεταξύ Άρη και Ατρομήτου στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» απώλεσαν τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, όταν στο 64', ο Γκάμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ματίγια από τον Βέλλιο.

Το ματς

Μέσα από την πίεση από το ημικύκλιο του κέντρου αλλά και τα ντουμπλαρίσματα στους ακραίους επιθετικούς, ο Ατρόμητος ήλεγξε στο απόλυτο την επιθετικότητα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο καθώς ανάγκασε μια άκρως δημιουργική ομάδα όπως ο Άρης να δείχνει τρομερά δυσλειτουργική. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με εξαίρεση μία ευκαιρία (κι αυτή από στημένη φάση) οι γηπεδούχοι ήταν ουδόλως απειλητικοί, ενώ σε 3-4 περιπτώσεις όπου βρήκαν χώρους για να δημιουργήσουν δεν έφτασαν σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Η πρόθεση του Ατρόμητου να μην επιτρέψει στον Χαβιέρ Ματίγια να «χτίσει» παιχνίδι για τον Άρη ήταν ευδιάκριτη και σε συνδυασμό με το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο του Λούκας Σάσα, οι «κίτρινοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά ως εκεί. Μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησαν ήταν αυτή του Νικολά Ντιγκινί στο 16ο λεπτό,. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γάλλος έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Κιβρακίδης έδιωξε την μπάλα προ της γραμμή της εστίας.

Με κλειστούς τους διαδρόμους και δίχως παίκτες στην περιοχή, ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, επένδυσε στις επινοήσεις του Γιάννη Φετφατζίδη αλλά είτε ο τελευταίος έβλεπε… τρεις παίκτες μπροστά του, είτε δεν τον καταλάβαιναν οι συμπαίκτες του με πιο χαρακτηριστική φάση αυτού του 35ου λεπτού με (αρνητικό) πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί.

Έχοντας κλειστή άμυνα, ο Ατρόμητος επένδυσε στην αντεπίθεση, βρήκε αρκετές φορές με προϋποθέσεις στο transition παιχνίδι και σε μία από αυτές ο Βέλλιος προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει το Κουέστα ο οποίος ήταν εκτός εστίας. Η σπουδαιότερη φάση για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 30’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Μπουσούλαντζιτς πλάσαρε παράλληλα της εστίας. Εν τέλει, νικητής από το πρώτο ημίχρονο βγήκε η απόλυτα αμυντική λογική του Ατρόμητου καθώς «κατέστρεψε» το παιχνίδι του Άρη επενδύοντας στο γεγονός ότι δεν είχε στην 11αδα παίκτη περιοχής.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε καμία διορθωτική κίνηση στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άρης είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα όταν ο Κόρχουτ τροφοδότησε τον Ντάνι Λάρσον αλλά ο Σουηδός είχε πολύ κακή επιλογή παρότι βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μέγερι. Στο 50ο λεπτό ο Άρης ζήτησε πέναλτι όταν μετά από σουτ του Ματίγια η μπάλα χτύπησε πρώτα στην πλάτη και μετά στο χέρι του Κατράνη. Με τη βοήθεια του Σκουλά στο VAR, ο Βάτσιος έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Αντιθέτως στο 64’, ο Βέλλιος ανέτρεψε τον Ματίγια εντός περιοχής, εκεί δεν υπήρξε καμία αμφιβολία για την ανατροπή του Ισπανού και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα αστόχησε για πρώτη φορά από την άσπρη βούλα καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγερι.

Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο 25πτο του αγώνα αλλά σε δύο περιπτώσεις που έφτασε στην περιοχή προσπάθησε να κάνει κάτι εξεζητημένο φτάνοντας στο σημείο να μην κάνει καν τελική φάση. Κι έτσι, παρά την πίεση με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μπρούνο Γκάμα δεν απείλησε. Στο 73’΄ο Παντελίδης έκανε την πρώτη κίνησή του βάζοντας τον Χαβιέρ Ούμπιντες στο γήπεδο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αργεντίνος είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει όταν βρέθηκε σε θέση βολής (εντός περιοχής) αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βέλεθ.

Ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του στο τελευταίο 15πτο με τη χρησιμοποίηση του Ενσικουλού, ενώ ο Μίκαελ Ένινγκ απάντησε βάζοντας σέντερ φορ (Ντουρμισάι), αλλά και τον Νίκο Μαρτίνες στο 85’. Αναζητώντας το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα στα τελευταία λεπτά, ο Άρης πίεσε ακόμη περισσότερο αλλά δεν βρήκε τρόπο διάσπασης της συμπαγούς άμυνας του Ατρόμητου. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ντουρμισάι αλλά ο Βάτσιος έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα (85’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Λάρσον (77’ Ντουρμισάι), Ντιγκινί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μέγερι, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Κατράνης. Χαρίσης, Ανδρούτσος (81’ Μάντσον), Νταβιώτης (77’ Ενσικουλού), Γκάλο (73’ Ούμπιντες), Βέλλιος.

πηγή: gazzetta.gr