Διπλασίασε τις νίκες επί της Ξάνθης και πέρασε στους «8» ο Άρης

Διπλασίασε τις νίκες επί της Ξάνθης και πέρασε στους «8» ο Άρης

Σάσα και Ιντέγε οι σκόρερ των «κιτρίνων»

Με τη δεύτερη νίκη του επί της Ξάνθης (2-1), ο Άρης εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φοσέ, ωστόσο οι «κίτρινοι» γύρισαν το ματς με τέρματα των Σάσα και Ιντέγε.

Το ματς

Με πεντάδα στην άμυνα και τρεις χαφ στη μεσαία γραμμή η Ξάνθη μάλλον «κλείδωσε» τον Άρη στο πρώτο 20πτο του αγώνα καθώς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τουλάχιστον τρεις φάσεις για να σκοράρει. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους (στο 2ο λεπτό ο Ρόουζ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Γκονζάλβες αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απομάκρυνε), για να ακολουθήσουν τρεις στιγμές για τους φιλοξενούμενους. Στο 12ο λεπτό ο Κάστρο δεν εκτέλεσε ενώ είχε ξεκάθαρη ευκαιρία, στο 14’ μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ντουρίσκοβιτς, ο Κάστρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ, την «άγγιξε» και ο Κουέστα και κατέληξε σε κόρνερ.

Οι μέσοι της Ξάνθης έψαξαν πολλές φορές την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και στο 22ο λεπτό, με την άμυνα των «κίτρινων» πολύ ψηλά, ο Μπαριέντος τροφοδότησε τον Φοσέ ο οποίος πέρασε και τον Κουέστα και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν εκτεθειμένος, ο επόπτης Νίκος Σάββας δεν αντιλήφθηκε την παράβαση κι έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1.

Από εκείνο το σημείο άλλαξε άρδην η εικόνα του αγώνα. Ο (μέχρι τότε) μαλθακός και επιπόλαιος Άρη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Στο 24ο και 27ο λεπτό οι Φετφατζίδης, Ροζ σούταραν πάνω από την εστία της Ξάνθης ενώ στο 35’ ο Κόρχουτ έκανε τρομερή ενέργεια, πάσαρε στον Ιντέγε ο οποίος όμως ήταν άστοχος στο τετ α τετ με τον Γκονζάλβες. Ο ίδιος παίκτης δεν πρόλαβε να «αγγίξει» την μπάλα στο 38’ έπειτα από σέντρα του Ματίγια. Τη λύση έδωσε στο 43’ ο Λούκας Σάσα ο οποίος (μετά από πάσα του Λάρσον) σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κι έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γκονζάλβες ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ένταση σε αντίθεση με την Ξάνθη η οποία είχε απόλυτα παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» την πρόκριση μέσα σε πέντε λεπτά καθώς είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες. Ο Μπράουν Ιντέγε πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις δικές του φάσεις στο 47ο και 51ο λεπτό καθώς στο δεύτερη τον νίκησε ο Γκολζάλβες. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έκανε δύσκολη απόκρουση και στο αμέσως επόμενο λεπτό σταματώντας τον Μαντσίνι.

Στο 59ο λεπτό ο Μπράουν Ιντέγε μάλλον ένιωσε τη δική του εξιλέωση καθώς μετά από παράλληλη σέντρα του Ντάνι Λάρσον μ’ ένα απλό άγγιγμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Δεύτερο λάθος και για τον βοηθό καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Σουηδός επιθετικός του Άρη ήταν εκτεθειμένος.

Ο Γιώργος Πάράσχος προχώρησε σε αλλαγές μετά το δεύτερο γκολ του Άρη, άλλαξε και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1, ενώ ο Μίκαελ Ένινγκ απάντησε με την αντικατάσταση του Μπράουν Ιντέγε με τον Νικολά Ντιγκινί. Η Ξάνθη απείλησε το transition παιχνίδι στο 79’ μ’ ένα αδύναμο σουτ του Ντος Σάντος από το ύψος της μεγάλης περιοχής όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 84’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι καθώς σε γυριστό σουτ του Ντιγκινί η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Μαλεζά αλλά ο Κουτσιάτης δεν καταλόγισε παράβαση.  Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Άρης απείλησε δύο φορές με τον Νίκο Μαρτίνες.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ (88’ Μπακούτσης), Κορχουτ, Δεληζησης, Βελεθ, Ματιγια, Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63’ Ντιγκινί).

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57’ Μπαξεβανίδης), Φασίδης 70’ Μασάδο), Μαλεζάς, Κάστρο, Ντουρίσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64’ Ντος Σάντος)

πηγή: gazzetta.gr