Πήρε βαθμό, μπορούσε και νίκη ο Παναθηναϊκός 1-1 με τον ΟΦΗ

Πήρε βαθμό, μπορούσε και νίκη ο Παναθηναϊκός 1-1 με τον ΟΦΗ

Ο Φιγκεϊρέδο άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε με πέναλτυ ο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από τον ΟΦΗ, όμως οι Κρητικοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ. Οι «πράσινοι» έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, αλλά τελικά ισοφάρισαν λίγο πριν τη λήξη με πέναλτυ ενώ είχαν και δοκάρι με τον Δώνη.

Σε ένα ημίχρονο με αρκετές δυνατές μονομαχίες, πολλά φάουλ, μπολική τακτική και δύο γκολ που ακυρώθηκαν, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι(0-0), έχοντας μοιραστεί τα πάντα εκτός από την κατοχή της μπάλας που ανήκε στους Κρητικούς.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Φιγκειρέδο στα όρια της περιοχής, ωστόσο, δεν κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, καθώς ο στράικερ των γηπεδούχων δεν βρήκε στόχο.

Αυτό που κατάφερε, όμως, ήταν με την πίεση στο αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού, να υποχρεώσει την ομάδα του Δώνη να αφήσει το αγαπημένο της passing game και να επιλέξει πιο άμεσο παιχνίδι, με μακρινές μεταβιβάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μετά από ένα μέτριο πρώτο τέταρτο, ανέβασαν την απόδοσή τους και έδειξαν την ξεκάθαρη στόχευση στο δημιουργικό τους κομμάτι. Ποια ήταν αυτή; Η εκμετάλλευση των μπαλιών στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών που έπαιζε αρκετά μέτρα μακριά από την μεγάλη περιοχή. Κάπως έτσι καταγράφηκε και η μοναδική αξιόλογη στιγμή του τριφυλλιού, με την μεταβίβαση του Χατζηγιοβάνη και το σουτ του Μπουζούκη που απόκρουσε ο Σωτηρίου.

Οι δύο ομάδες σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ημίχρονο, κατάφεραν να σκοράρουν αλλά τα τέρματα ακυρώθηκαν. Στο 28᾽ ο Μακέντα και στο 43᾽ ο Φιγκειρέδο αν και τελείωσαν ιδανικά τις ευκαιρίες, υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ. Ο Ιταλός ήταν ελάχιστα και ο Βραζιλιάνος(αν ήταν) απειροελάχιστα, σε μια απόλυτα οριακή φάση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ανώτερος του ΟΦΗ και μέχρι την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού είχε τέσσερις καλές στιγμές για να σκοράρει. Ο Σωτηρίου, όμως, απόκρουσε τις προσπάθειες των Μπουζούκη, Ινσούα ενώ η εκτέλεση φάουλ του Δώνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 60!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σίμος έριξε στο ματς τον Σταϊκο, γύρισε την διάταξη σε 4-3-3 και οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πάλι, στην μέχρι εκείνο το σημείο χαμένη μάχη του κέντρου.

Ο Τσιλιανίδης πέρασε στα άκρα, εκεί όπου πάντα είναι πιο επικίνδυνος, και σε ένα καταπληκτικό χτίσιμο επίθεσης από τα άκρα βρήκε το γκολ! Τσιλιανίδης και Σταϊκος συνεργάστηκαν από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Φιγκεϊρέδο σούταρε και άνοιξε το σκορ!

Ο ΟΦΗ εκτός από το προβάδισμα, τρία λεπτά αργότερα βρήκε και αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Σένκεφελντ.

Ο Δώνης αντέδρασε άμεσα, έβαλε τον Ινσούα στόπερ, άφησε στο χορτάρι και τους δύο σέντερ φορ, έριξε στην... μάχη τον Ζαχίντ και ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά ρίσκα πάνω στο χορτάρι. Ρίσκα που δικαιώθηκαν στο 83᾽! Ο Δώνης πήρε το πέναλτι, ο Μακέντα την έστειλε στο πλεκτό και το τριφύλλι που δεν το παράτησε στιγμή το ματς, θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή με την ευκαιρία του Κουρμπέλη στο 87᾽!

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και μοιάζει να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι!

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Τσιλιανίδης, Φερέιρα (65’ Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα

πηγή: gazzetta.gr