Υποκλίθηκε στη «Βασίλισσα» ο Ολυμπιακός, ήττα με 93-77 από τη Ρεάλ

Υποκλίθηκε στη «Βασίλισσα» ο Ολυμπιακός, ήττα με 93-77 από τη Ρεάλ

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς Σπανούλη, αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τους Μαδριλένους

Εν τη απουσία του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, και με τα 18 λάθη να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την αποστολή του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός επί ισπανικού εδάφους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 93-77 από την Ρεάλ στη Μαδρίτη, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 5-8. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συμπλήρωσε τις οκτώ διαδοχικές νίκες και δέκα στο σύνολο, δίνοντας συνέχεια στην «καταδίωξη» της πρωτοπόρου, Αναντολού Εφές (11-2).

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν παίζοντας κακό μπάσκετ στην επίθεση αφού κυριαρχούσαν αστοχία και λάθη. Το σκορ μετά από 5 λεπτά ήταν 3-4 υπέρ των «ερυθρόλευκων», όμως οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Ράντολφ και συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά πήγε στο +11 (19-8, 10').

Η αμερικανική πεντάδα που επέλεξε ο Κεμζούρα δε βοήθησε πολύ με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με ευκολία και να προηγούνται με 37-20 (15'). Μέχρι την ανάπαυλα η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Μιλουτίνοφ και με 6 δικούς του πόντους το σκορ έγινε 41-30.

Νωρίς στην τρίτη περίοδο το τρίποντο του Κόνιαρη έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (43-34), ωστόσο ακολούθησε κρεσέντο από Κοζέρ και Ράντολφ με αποτέλεσμα η Ρεάλ να βρεθεί στο +21 (57-36, 25'). Ένα μικρό ξέσπασμα του Ρότσεστι δεν ήταν αρκετό ούτε καν να πέσει η διαφορά αφού και τις φορές που έβγαινε η άμυνα, κάποιος παίκτης των Μαδριλένων σκόραρε μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο νικητής είχε κριθεί από το τζάμπολ σχεδόν. Ο Ολυμπιακός πάντως προσπάθησε, εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των γηπεδούχων και κατάφερε να μειώσει σε 79-65 (35') διατηρώντας τη σχετική διαφορά μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77

πηγή: gazzetta.gr