O Ιταλός Μάσιμο Καρέρα για τον πάγκο της ΑΕΚ

O Ιταλός Μάσιμο Καρέρα για τον πάγκο της ΑΕΚ

Πληροφορίες από την Ιταλία κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία δύο ετών

Πολύ κοντά στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Ιταλός προπονητής Μάσιμο Καρέρα με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία και τον δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, σύμφωνα και με το gazzetta.gr.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ιταλός τεχνικός είναι έτοιμος να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα και να υπογράψει στην «Ένωση», συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ο 55χρονος Ιταλός, αναφέρει το gazzetta.gr, πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στη Γιουβέντους, όπου υπήρξε συμπαίκτης με τον Αντόνιο Κόντε. Πολύ καλοί φίλοι οι δυο τους, θα συνεργάζονταν και χρόνια αργότερα στους Μπιανκονέρι αλλά στον πάγκο τους. Ο Καρέρα άρχισε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Κυρίας και το 2011 έγινε βοηθός του Κόντε, όταν ο τελευταίος είπε "ναι" στην πρόταση του Αντρέα Ανιέλι. Τη σεζόν 2012-13 μάλιστα, όταν ο Κόντε έμεινε στην εξέδρα για τέσσερις μήνες λόγω τιμωρίας, ο Καρέρα ήταν στον πάγκο ως πρώτος προπονητής της Γιούβε, κατακτώντας μάλιστα το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Νάπολι και πανηγυρίζοντας την πρόκριση από τον όμιλο του Champions League εις βάρος της τότε πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι. Παρέμεινε στους Τορινέζους ως το 2014, όταν και αποχώρησε μαζί με τον Κόντε ακολουθώντας τον στην εθνική Ιταλίας, με την οποία έφτασαν στους "8" του Euro το 2016. Εκεί χώρισαν και οι δρόμοι του με τον Αντόνιο, αφού ο τελευταίος πήγε στην Τσέλσι ενώ ο Μάσιμο αποδέχθηκε την πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας, αποφασίζοντας να δουλέψει ως πρώτος προπονητής. Και το έκανε κατακτώντας, στην πρώτη του σεζόν, το πρωτάθλημα Ρωσίας, μαζί με το Σούπερ Καπ.