Κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ο Ολυμπιακός

Κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ο Ολυμπιακός

Ζητά τη διελεύκανση της υπόθεσης από την ΕΕΑ

Επίσημη καταγγελία στην ΕΕΑ για τη σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης κατέθεσε ο Ολυμπιακός, θέτοντας σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε το πρωί της Τετάρτης την υπόθεση στην ΕΕΑ, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία του εν λόγω ρεπορτάζ και ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, όπως και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων από τις κείμενες διατάξεις του νόμου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.

Το ρεπορτάζ του ONE

Ένα ρεπορτάζ του ONE Channel για τις ιδιοκτησιακές σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη και της Ξάνθης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον δικέφαλο του Βορρά.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως λίγο πριν την εξαγορά των εγκαταστάσεων από την RfA, μπήκαν στην κυπριακή εταιρεία 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιωάννη Καλπαζίδη.

Σύμφωνα με το One Channel ο Ιωάννης Καλπαζίδης από το 2008 και μετά εμφανίζεται σε εταιρείες συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, μεταξύ αυτών και η ΣΕΚΑΠ. Όσο για την σχέση με την RfA, το ρεπορτάζ του καναλιού σημειώνει πως εδώ κι έξι χρόνια η συγκεκριμένη εταιρεία υπηρετεί τα συμφέροντα της οικογένειας Σαββίδη μιας και εμφανίζεται συνδεδεμένη τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Dimera, την κυπριακή εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2012.

Μάλιστα παρουσιάζονται στοιχεία όπου η RfA φαίνεται να έχει εξαγοράσει τις μετοχές της Vialand, της εταιρείας δηλαδή στην οποία άνηκαν οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης.