Σε απολογία από τη διοίκηση της Φενέρ, ο Κώστας Σλούκας

Σε απολογία από τη διοίκηση της Φενέρ, ο Κώστας Σλούκας

Με αφορμή την ενέργειά του να μην ακουμπήσει το πανό για τον Κεμάλ

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση που ξεκίνησε με την κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό που ήταν αφιερωμένο στον Κεμάλ και που έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό», στον αγώνα της Φενέρ κόντρα στη Μπεσίκτας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Fanatik, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κίνησή του, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη γείτονα χώρα και ειδικά στις τάξεις των οπαδών.

Με την κίνηση αυτή, η διοίκηση της Φενέρ επιθυμεί να δώσει τέλος στην υπόθεση, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις, δεδομένου ότι το αντίστοιχο είχε συμβεί με τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς που έκαναν Τούρκοι αθλητές -σε διάφορα αθλήματα- με αφορμή την επέμβαση της Άγκυρας στη Συρία.

Τι απάντησε ο Έλληνας διεθνής

Ο Κώστας Σλούκας πήρε θέση μέσω διευκρινιστικής δήλωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου, υποστηρίζοντας πως ήταν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη εκείνη την στιγμή, ενώ ξεκαθάρισε πως σέβεται απόλυτα τη Φενέρμπαχτσε και γενικότερα την Τουρκία, αφού μένει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας», ήταν η απάντηση του Σλούκα.

Φίλοι της Φενέρ στο πλευρό του Σλούκα

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, από αυτούς που είναι ενάντια στην κίνηση του Έλληνα παίκτη αλλά και από υποστηρικτές του.

Οπαδοί της Φενέρ εξέφρασαν τη στήριξή τους στον παίκτη με μηνύματα όπως «είμαστε πάντα μαζί σου», «ως φίλαθλοι της Φενέρ, σε αγαπάμε και σε στηρίζουμε», «θα σε αγαπάμε για πάντα, μην φύγεις».