Βίτορ Περέιρα: Καθυστέρησε η τοποθέτηση του VAR στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Βίτορ Περέιρα: Καθυστέρησε η τοποθέτηση του VAR στο «Γ. Καραϊσκάκης»

«Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση σε ένα πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη» δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΕΔ

Ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές της εφαρμογής του στο πρωτάθλημα της Superleague, το VAR έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια σχετικά με το κατά πόσο χρησιμοποιείται σωστά και βοηθάει στην διαλεύκανση των αμφισβητούμενων φάσεων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΓΑ, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα επικεφαλής της ΚΕΔ, επιβεβαίωσε - σύμφωνα με το gazzetta.gr- πως καθυστέρησε η τοποθέτηση του VAR στο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης (με την επίμαχη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας Τρίπολης), ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μπει κάποιος άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης βλέποντας τα ριπλέι είχε αποφασίσει πως δεν υπήρχε παράβαση και η συζήτηση που ξεκίνησε ήταν σχετική με το αν είχε γίνει σωστή χρήση του VAR, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα πως δεν έγινε σωστή χρήση του λόγω του γεγονότος πως καθυστέρησε να γίνει η εγκατάσταση του VAR με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν όλα τα διαθέσιμα ριπλέι και o VAR να μην δώσει ποτέ στον διαιτητή το πιο «καθαρό» από τα ριπλέι.

Για το εν λόγω θέμα ρωτήθηκε ο αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα ο οποίος επιβεβαίωσε πως υπήρξε καθυστέρηση στο στήσιμο του απαιτούμενου μηχανισμού στο γήπεδο του Ολυμπιακού, αφού όπως είπε υπήρξε θέμα με τις διαπιστεύσεις.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ρωτήθηκε για το αν υπήρξε επίσκεψη κάποιου ανθρώπου του Ολυμπιακού στο van για επιθεώρηση με τον ίδιο να απαντά πως δεν έχει τέτοια ενημέρωση και πως δεν γνωρίζει να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μέλο Περέιρα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για τη συνάντηση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Ηταν θετική η παρουσία όλων των εμπλεκομένων, των ομάδων, των εταιριών, των τηλεοράσεων και της ΚΕΔ. Ήταν μια ανοιχτή συζήτηση με αρκετές ιδέες. Η κατάληξη ήταν ικανοποιητική. Βλέπουμε θετική χρησιμοποίηση του VAR».

Για τη χρήση του VAR: «Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση είναι ένα πρότζεκτ που τώρα ξεκίνησε είναι σε εξέλιξη, όλα μαθαίνουν πράγματα. Από τους ποδοσφαιριστές, μέχρι από τους διαιτητές. Το είδαμε σε τρεις αγωνιστικές και πιστεύω μέσα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν έδωσε ώθηση στους φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα».

Για την καθυστερημένη είσοδο του βαν στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν μπορώ να το πω δημόσια, αυτό που μπορώ να πω είναι ένα προτζεκτ, μαθαίνουμε, με πολλές τεχνολογίες και τεχνικούς να εμπλέκονται, οπότε το σημαντικό είναι για μας το αποτέλεσμα, λιγότερα λάθη και περισσότερο δίκαια αποτελέσματα».