«Το χρυσό στο Μουντομπάσκετ είναι ένα όνειρο αλλά θα είναι μόνο η αρχή»

«Το χρυσό στο Μουντομπάσκετ είναι ένα όνειρο αλλά θα είναι μόνο η αρχή»

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ

Μία ημέρα πριν το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ 2019, οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθης φιλοξενήθηκαν στο κανάλι της FIBA μιλώντας για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας ενώ δεν έκρυψαν τις φιλοδοξίες τους για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

«Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν φανταστικό μπάσκετ, ένα σύνολο παικτών που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, την οικογένειά μου και πάντα θα έχω αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Ελπίζω να πετύχουμε κάτι καλό αυτό το καλοκαίρι» ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι θα βρεθεί στην Εθνική μαζί με τον αδερφό του, Θανάση.

Είναι απίθανο. Πάντα ήταν όνειρο να παίξουμε μαζί στην Εθνική ομάδα. Αν του πεις περάσει μέσα από ένα τοίχο, θα περάσει μέσα από ένα τοίχο. Δεν θα τα παρατήσει ποτέ και δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι του κάτω. Θα δώσει πάντα το 100%. Το να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα μαζί με τον αδερφό μου θα είναι κάτι το εκπληκτικό. Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα αλλά θα είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο πόιντ γκαρντ της Εθνικής ομάδας,  Νικ Καλάθης είπε για τον Greek Freak:

«Είναι ο καλύτερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα. Άλλαξε πολύ το μπάσκετ.Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στην ομάδα μας και πολλά παιδιά που μπορούν να παίξουν μαζί του και να τον συμπληρώσουν ιδανικά. Είμαι αισιόδοξοι ότι θα πάμε μακριά και ότι θα μας δοθεί να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο.»

Δείτε τις δηλώσεις των δύο Ελλήνων άσων στο αφιέρωμα της FIBA από το 32:36 έως το 35:06

Παρακαλούμε περιμένετε ...