«Δύο στα δύο» για τον Ατρόμητο, νίκη με 3-2 επί της Ντουνάισκα Στρέντα

«Δύο στα δύο» για τον Ατρόμητο, νίκη με 3-2 επί της Ντουνάισκα Στρέντα

Αντίπαλος στην επόμενη φάση του Europa League, η πολωνική Λέγκια

Διπλασίασε τις νίκες η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και πέρασε θριαμβευτικά στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, μετά την επικράτηση επί της Ντουνάισκα Στρέντα με 3-2 στο Περιστέρι. Οι Περιστεριώτες θα βρουν απέναντί τους στην επόμενη φάση τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο πρώτο με 2-0 χάρη στα γκολ των Κατράνη και Μανούσου (με πέναλτι) στο 22' και στο 28' αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 53' με τον Ραμίρεζ και ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Κάλμαρ στο 72'. Ο Σπύρος Ρισβάνης σημείωσε το τελικό 3-2 στο 76ο λεπτό, διώχνοντας το άγχος από τους γηπεδούχους.

Το ματς

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν αποφασισμένοι, απείλησαν στο 5' και στο 12' με τον Μανούσο και εν συνεχεία... καθάρισαν την πρόκριση σε ένα πεντάλεπτο!

Στο 22', ο Κατράνης πήρε την μπάλα από το κέντρο και με μια τρομερή ατομική ενέργεια έφτασε μέχρι και την αντίπαλη περιοχή. Εκεί προσποιήθηκε δυο φορές στον αμυντικό των Σλοβάκων, έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε για το 1-0 σημειώνοντας το παρθενικό γκολ της καριέρας του. Πέντε λεπτά μετά όλα τέλειωσαν!

Ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, προσποιήθηκε κι ανάγκασε τον Όραβετς να τον ανατρέψει, με τον Ιρακινό ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου στην Ευρώπη κι ευστόχησε για το 2-0.

Σε ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο 3-0! Όμως στο 29', ο Βέλλιος από κοντά πλάσαρε με τον Γέντλιτσκα να σώζει. Στη συνέχεια οι Περιστεριώτες απείλησαν ακόμα τρεις φορές.

Πρώτα στο 30' με ένα σουτ του Μανούσου να φεύγει άουτ, στη συνέχεια στο 43' με τον Γένλτιτσα να μπλοκάρει το σουτ του Βέλλιου και τέλος στο 45+1', όταν η κεφαλιά του Γούτα έφυγε άουτ. Κάπως έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και οι Περιστεριώτες περίμεναν ακόμα 45 λεπτά για να πανηγυρίσουν την πρόκριση μαζί με τον κόσμο τους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αρκετά άσχημο τρόπο για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες, είδαν την Ντουνάισκα Στρέντα να πιέζει ακόμα πιο ασφυκτικά και να καταφέρνει να μειώσει στο 54'. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Γούρας δεν έδιωξε καλά, η μπάλα έφτασε στον Ραμίρεζ που από κοντά πλάσαρε μειώνοντας σε 2-1.

Η εικόνα του Ατρόμητου ήταν τραγική και στη συνέχεια. Όλοι έβλεπαν τους... εφιάλτες του Περιστερίου να επιστρέφουν! Και τελικά επέστρεψαν.

Αρχικά στο 55' ο Βίντα Κ. απείλησε και ο Μέγιερι έσωσε, ενώ στο 58' το πλασέ του ίδιου έφυγε λίγο έξω. Στο 60', ο Μάντσον πήρε μια κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ, όπως κι αυτή του Όραβετς στο 62'. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καχίλα απείλησε με μακρινό σουτ, πριν η Ντουνάισκα Στρέντα φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 72', ο Γούτας έκανε νέο λάθος στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν και ο Καχίλα έκανε πέναλτι στον Μπλάκμαν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάλμαρ, ο οποίος ευστόχης και... πάγωσε το Περιστέρι, μιας και οι Σλοβάκοι πλέον θέλανε ένα γκολ για να προκριθούν και ο Ατρόμητος έμοιαζε να τα έχει χαμένα!

Τελικά η λύση στο άγχος που είχε κυριαρχήσει στους γηπεδούχους, ήρθε μέσω των δύο αρχηγών τους. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ, ο Ρισβάνης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε για το 3-2, που πλέον έδινε ηρεμία στους Περιστεριώτες...

Δέκα λεπτά αργότερα, το πλασέ του Βίντα Μ. μετά από εκτέλεση φάουλ έφυγε άουτ, ενώ στο 89' ο Ρόσα βρήκε τον Νάτσο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γέντλιτσκα, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Κι όμως η Ντουνάισκα Στρέντα έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να δώσει νόημα στις καθυστερήσεις! Πρώτα στο 90' με τον Καλμάρ να πλασάρει και τον Καχίλα με το κεφάλι να σώζει πάνω στη γραμμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ρόναν σούταρε από κοντά με τον Μέγιερι να κάνει σπουδαία απόκρουση και να κρατά το 3-2.

Ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην κόντρα στο 93' με τον Μανούσο όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Γέντλιτσκα. Στο 97', ο Κάλμαρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν με τον Ατρόμητο να παίρνει τελικά αυτή την πρόκριση που λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια του!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες (86' Νάτσος), Ενσικουλού (71' Ρόσα), Βέλλιος (60' Καχίλα), Μανούσος

Ντουνάισκα Στρέντα (Πίτερ Χιμπάλα): Γιέντλιτσκα, Όραβετς (62' Βεζελόφσκι), Κρούζλιακ, Βίντα Μ., Μπλάκμαν (79' Ντίβκοβιτς), Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν (46' Βίντα Κ.), Τσμέλιν, Ταϊβό, Ραμίρεζ

πηγή: gazzetta.gr