Πρωταθλητής του στίβου καταγγέλει ρατσιστική συμπεριφορά του προπονητή του

Πρωταθλητής του στίβου καταγγέλει ρατσιστική συμπεριφορά του προπονητή του

Ο αθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής στρέφεται κατά του Δημήτρη Κυτέα

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αναμένεται να διερευνήσει τις καταγγελίες του πρωταθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Κυτέα, ένα θέμα για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί ο Σύνδεσμος -όπως είχε μεταδώσει το gazzetta.gr- κάνοντας συστάσεις στον προπονητή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sports24.gr, υπάρχουν τέσσερις ένορκες καταθέσεις (μεταξύ των οποίων δύο αθλητριών και ενός αθλητή του στίβου), οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του αθλητή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που φέρεται να έχει δεχθεί από τον Δημήτρη Κυτέα.

Με βάση τους ισχυρισμούς του πρωταθλητή που επικαλείται το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο ίδιος έχει γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του κάτι που με βάση τα όσα καταγγέλει, επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες συναθλητών του.

Στις καταθέσεις αυτές που επικαλείται το ρεπορτάζ του sports24.gr, αναφέρεται ότι ο Δημήτρης Κυτέας τον αποκαλεί με τον χαρακτηρισμό ο «μαύρος» χωρίς ποτέ να λέει έστω τ' όνομά του, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ γίνεται λόγος ακόμα για βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Εκρεμμεί η τελική εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, το οποίο θα πάρει και την απόφαση για το μέλλον του Δημήτρη Κυτέα.