Σύλληψη 20χρονου για ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Σύλληψη 20χρονου για ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία

Από την Ελληνική Αστυνομία εκδόθηκε δελτίο Τύπου σχετικά με τη σύλληψη ενός 20χρονου για ρατσιστικές επιθέσεις και ληστείες κατά αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 29-11-2019 στον Ασπρόπυργο, 20χρονος ημεδαπός, μετά από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σε βάρος του ανωτέρω είχε σχηματισθεί δικογραφία διότι όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα:

  • βραδινές ώρες της 10-10-2019 στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με ομάδα ατόμων και χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά τραύματα σε έξι (6) αλλοδαπούς, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης, εκτόξευαν υβριστικές φράσεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής των παθόντων.
  • βραδινές ώρες της 15-11-2019, έξωθεν καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά και τραυμάτισε δύο (2) αλλοδαπούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών».