Πατούλης για «Αγιά Σοφιά»: Δεν θα χάσουμε ούτε μέρα από όσα δεσμευθήκαμε

Πατούλης για «Αγιά Σοφιά»: Δεν θα χάσουμε ούτε μέρα από όσα δεσμευθήκαμε

Επίσκεψη στο γήπεδο της ΑΕΚ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, κ. Αλέξης Αλεξίου, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος, οι υπεύθυνοι της DIMAND με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο ενώ παρόντες ήταν και άνθρωποι της κατασκευαστικής εταιρίας αλλά και ο επόμενος Δήμαρχος Φιλαδελφειας -Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.

Ο Γιώργος Πατούλης ήταν σαφής σχετικά με τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή παρουσία σηματοδοτεί ότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα από τις υποσχέσεις της Περιφέρειας. Αναλαμβάνουμε 1η Σεπτέμβρη και θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος τόνισε: «Το έργο είναι της τάξης των 27 εκατ. ευρώ και σε αυτά προστίθενται μετά τα δημόσια έργα όπως αυτό της υπογειοποίησης». Ο κ. Ανδριόπουλος δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία εισόδου της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» καθώς  όπως τόνισε αυτό που προέχει είναι η εξέλιξη των εργασιών και όχι τα χρονοδιαγράμματα. Όσον αφορά την υπογειοποίηση, ο κ. Ανδριόπουλος υπογράμμισε ότι το έργο θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη και μέσα σε 12 μήνες, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου υπογράμμισεε: «Καλωσορίζουμε τον κ. Πατούλη, τον νέο Περιφερειάρχη. Εγώ είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και είμαι βέβαιος για τη συνεργασία που θα έχουμε. Και είμαι βέβαιος γιατί ο κύριος Πατούλης, ακόμη ως δήμαρχος Αμαρουσίου και χωρίς να έχει την ηθική υποχρέωση, έχει βοηθήσει το ερασιτεχνικό σωματείο και το βοηθούσε τα τελευταία 5-6 χρόνια. Συνεπώς, αυτό που έκανε χωρίς να έχει καμία δέσμευση, αλλά για την αγάπη του για τον ελληνικό αθλητισμό, είμαι βέβαιος τώρα που θεσμικά έχει και την υποχρέωση να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει με την περιφέρεια, πως θα το κάνει και επειδή έχει τη δέσμευση, αλλά κι επειδή έχει και την αγάπη».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μία μεγάλη μορφή της «Ένωσης», ο Στέλιος Σεραφείδης, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη λέγοντάς του:

«Ενα πράγμα σας ζητάω μόνο, κ. Πατούλη. Είμαι ο Στέλιος ο Σεραφείδης. Ενα πράγμα θέλω μόνο! Να γίνουν όλα γρήγορα... Να προλάβω να δω και πάλι την ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στο γηπέδό μας. Να το προλάβω, θέλω και τίποτα άλλο» με τον κ. Πατούλη να του απαντά: «Εσείς δεν θα προλάβατε; Σας βλέπω πιο γερό και πιο δυνατό από όλους μας».