Γκάλης: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι ο επόμενος Έλληνας που θα μπει στο Hall Of Fame

Γκάλης: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι ο επόμενος Έλληνας που θα μπει στο Hall Of Fame

Η αναγνώριση του «γκάνγκστερ» στον «Greek Freak»

Ο Νίκος Γκάλης μιλά σπάνια στα ΜΜΕ αλλά όταν το κάνει, τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη αξία. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στο gazzetta.gr για τον  Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο ανέφερε ότι αν συνεχίσει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, θα είναι ο επόμενος Έλληνας που θα μπει στο «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame», όπως έγινε με τον ίδιο το 2017.

Επίσης μίλησε για την επερχόμενη παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας ενώ θυμήθηκε πότε ήταν τελευταία φορά που έπαιξε μπάσκετ στη Ρόδο.

Για την Εθνική μας και το Παγκόσμιο της Κίνας ανέφερε:

«Η Ελλάδα μετά το 1987 που έγινε το μπαμ το μεγάλο, ήταν πάντα μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μπήκαν οι βάσεις τότε. Πιστεύω πως η Εθνική έχει τις δυνατότητες να διακριθεί και να προχωρήσει στο Παγκόσμιο της Κίνας. Σίγουρα σε τέτοιες δύσκολες διοργανώσεις θέλει και τύχη για να πετύχεις. Μπορεί να έρθει ένα στραβό παιχνίδι και να σε βγάλει εκτός. Σαν υλικό έχεις τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, να φτάσει ψηλά.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Τον Γιάννη δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά. Φαίνεται και είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Αγαπάει απίστευτα το μπάσκετ. Προπονείται σκληρά κάθε μέρα και δουλεύει ασταμάτητα για να βελτιώνεται συνεχώς. Έχει καταφέρει να πετύχει πάρα πολλά πράγματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το ΝΒΑ σε νεαρή ηλικία που είναι τώρα. Πιστεύω πως θα έχει την απαραίτητη διάρκεια για να πρωταγωνιστήσει και να αφήσει το όνομα του και το… στίγμα του στο άθλημα.

Πιστεύω πως θα γίνει αυτό. Θεωρώ πως θα είναι ο Γιάννης. Αν συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο και να δουλεύει σκληρά, θα είναι ο επόμενος Έλληνας που θα μπει στο Hall Of Fame.

Στο τέλος μίλησε για τον τόπο καταγωγής του και το αν έχει παίξει κάποιο ματς στην Ρόδο:

«Νομίζω πολύ παλιά έχουμε παίξει εδώ με τον Κολοσσό. Πάντως μιλάμε για πάρα πολύ παλιά. Κάπου την δεκαετία του 80’. Πάει πολύς καιρός από εκείνα τα χρόνια».