Oι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

Oι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

Βικτόρια Πλζεν ή Αϊντχόφεν, στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου

Μετά και την ολοκλήρωση του Europa League με την κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι, το τοπίο για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στους προκριματικούς γύρους πριν τους ομίλους του Champions League, ξεκαθάρισε.

Έτσι λοιπόν, στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία). Τα ματς θα διεξαχθούν 23 και 30 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο (κλήρωση 22 Ιουλίου), μία εκ των: Κράσνονταρ (Ρωσία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Μπασακσεχίρ (Τουρκία) και ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία). Οι αγώνες θα γίνουν 6 και 13 Αυγούστου. Εφόσον περάσει και τον τρίτο προκριματικό, θα παίξει στα play off του Champions League, με στόχο την είσοδο στους ομίλους.

Τι γίνεται σε περίπτωση αποκλεισμού

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, τότε αυτομάτως μπαίνει στα προκριματικά του Europa League (όπως και πέρυσι).

Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League.