Το «Χρυσό Παπούτσι» και φέτος στον Λιονέλ Μέσι

Το «Χρυσό Παπούτσι» και φέτος στον Λιονέλ Μέσι

Κατακτά το βραβείο για 6η φορά και τρίτη συνεχόμενη

Τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης φτάνουν στο τέλος τους και σε κάποια από αυτά, γνωρίζουμε ήδη τους πρωταθλητές. Πλέον γνωρίζουμε και τον κορυφαίο σκόρερ των πρωταθλημάτων της Γηραιάς Ηπείρου, που δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Για 6η φορά στην καριέρα του (2010, 2012, 2013, 2017 και 2018) και τρίτη συνεχόμενη, ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ καθώς έχει ήδη σημειώσει 34 τέρματα ενώ ο δεύτερος Κίλιαν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) που θα μπορούσε να τον απειλήσει έχοντας 30 γκολ, δεν θα αγωνιστεί στα εναπομείναντα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του στον τελικό του Κυπέλλου, χάνει τις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις της ομάδας του για το τρέχον πρωτάθλημα της Ligue1, «κολλάει» στα 30 τέρματα και ο Μέσι των 34 γκολ θα είναι πλέον ο μεγάλος νικητής!

Στη σχετική κατηγορία, πίσω από τους Μέσι και Μπαπέ ακολουθούν οι Ντε Γιονγκ (Αϊντχόφεν) με 28 τέρματα, Τάντιτς (Άγιαξ) με 24 και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) με 21.