Όλα «ανοιχτά» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος- Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις

Όλα «ανοιχτά» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος- Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αλλαγή έδρας σε περίπτωση «κεκλεισμένων των θυρών»

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ αναφορικά με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 11 Μαΐου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Οι παράγοντες των δύο φιναλίστ, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Δευτέρα (6/5) όταν και αναμένεται και η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, οι όροι διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα και το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Η«Ένωση» που εκπροσωπήθηκε από την Αγγελική Αρκάδη υποστήριξε τη θέση της για διεξαγωγή του ματς παρουσία κόσμου όπως πέρυσι:

«Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα. Υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ κι από εκεί και πέρα όταν και εφόσον τεθεί θέμα εκεί, θα δούμε αν υπάρχει λόγος. Πάντως εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίγει τέτοιο θέμα».

«Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο τελικός με φιλάθλους, όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, γιατί αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο», πρόσθεσε, ενώ πρόσθεσε πως για μια ακόμη χρονιά η σύσκεψη άργησε πολύ. «Είναι πολύ αργά. Δέκα μέρες πριν τον τελικό, θα έπρεπε να μιλάμε για τις συνθήκες τελικού, όπως γίνεται σε κάθε ποδοσφαιρική χώρα».

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας του Κυριάκου Κυριάκου, έθεσαν θέμα αλλαγής έδρας σε περίπτωση απόφασης για τελικό κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αν είναι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τότε δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ».

Την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων ζήτησε και ο παρατηρητής της FIFA στην ελληνική ομοσπονδία, Πετρ Φούσεκ, υπογραμμίζοντας πως αυτό αρμόζει σε μια πολιτισμένη ποδοσφαιρικά χώρα και πως θα πρόκειται για οπισθοδρόμηση αν αυτός γίνει μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Από την πλευρά της ΕΠΟ, ο κύριος Δέδες είπε σχετικά με την έδρα του τελικού: «είναι απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για τελικό στο ΟΑΚΑ και μόνο η εκτελεστική μπορεί να το αλλάξει» ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης ισχυρίστηκε ότι «όλοι περιμένουμε την αστυνομία».

Στη σύσκεψη της Δευτέρας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον μεγάλο τελικό.