Τότεναμ- Άγιαξ: Το πρώτο «πιάτο» των ημιτελικών του Champions League

Τότεναμ- Άγιαξ: Το πρώτο «πιάτο» των ημιτελικών του Champions League

Με απουσίες οι γηπεδούχοι, με «φόρα» οι Ολλανδοί

Στο νέο και υπερσύγχρονο «παλάτι» της Τότεναμ στο Λονδίνο, ανοίγει η αυλαία της ημιτελικής φάσης του Champions League (22:00) με τη σπουδαία αναμέτρηση Τότεναμ- Άγιαξ. Δύο ομάδες που κανείς δεν περίμενε ότι θα διεκδικούσαν μία θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και οι οποίες αποτελούν -αναμφισβήτητα- τις μεγάλες εκπλήξεις του φετινού θεσμού.

Με οδηγό την απόλυτη συγκέντρωση και τη σωστή νοοτροπία σε όλο το 90λεπτο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα προσπαθήσει να αναπληρώσει τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται από τις απουσίες των Κέιν, Σον, Οριέ, Γουίνκς και Λαμέλα ενώ αμφίβολοι είναι και οι Σισοκό, Βερτόνγκεν.

«Η ευκαιρία να παίξουμε σε ημιτελικό Champions League δεν έρχεται τόσο συχνά, για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά για αυτόν το σύλλογο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό για τη διοργάνωση και τον αντίπαλο. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Ο Άγιαξ βρίσκεται απολύτως δίκαια εδώ, θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι», υπογράμμισε ο Αργεντινός τεχνικός και κατέληξε:

«Θα πρέπει να έχουμε τη σωστή συγκέντρωση και στα 90 λεπτά. Το πνεύμα που έχουμε χτίσει σε αυτή την ομάδα μας διδάσκει πως μπορούμε να αποκτήσουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα και ότι τα πάντα είναι δυνατά. Αυτή είναι η δύναμή μας και αισθάνομαι πολύ τυχερός επειδή στην Τότεναμ η διοίκηση με υποστήριζε πάντα και μου επιτρέπει να εφαρμόζω τις αρχές μου».

Ο τεχνικός του Άγιαξ, Έρικ τεν Χαγκ στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι εκπληκτικό που είμαστε στα ημιτελικά, αλλά θέλουμε περισσότερα» τόνισε ο προπονητής του Άγιαξ Έρικ τεν Χαγκ ενόψει του αποψινού ημιτελικού και συμπλήρωσε: «κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι μια ολλανδική ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θέλουμε όμως να πετύχουμε περισσότερα και να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες μας.

Πάντοτε προετοιμαζόμαστε με βάση το τι θα κάνουμε εμείς και βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Απαραίτητα βέβαια και με σεβασμό στον εκάστοτε αντίπαλο. Πέρσι είχαμε έλλειψη εμπειρίας και γι’ αυτό κοιτάξαμε στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Ασφαλώς και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην ανοδική μας πορεία. Είναι απίθανο που βρισκόμαστε στα ημιτελικά του Champions League και κανένας στην εκκίνηση της σεζόν, δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως μια ολλανδική ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θέλουμε όμως να πετύχουμε περισσότερα και να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες μας».

Οι Ολλανδοί για ακόμα μία φορά, δημοσίευσαν ένα ξεχωριστό promo video για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον τίτλο: «σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα». Απολαύστε το: