Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό, 78-63 από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό, 78-63 από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «πράσινοι» ελπίζουν σε νίκη στο Game 3 του ΟΑΚΑ

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Game 2 της σειράς των play off της Euroleague καθώς γνώρισε την ήττα στο «WiZink Center» με 78-63.

Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού και βρέθηκε από την αρχή του αγώνα να κυνηγά στο σκορ την ισπανική ομάδα. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει τη νίκη προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στη σειρά.

Το ματς

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό! Μετά το αρχικό και αναγνωριστικό 5-4 η συνέχεια ήταν... κατηφορική για λογαριασμό της Ρεάλ! Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό, δεν έκαναν καμία σωστή επίθεση, το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο και οι Μαδριλένοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν ένα σερί 11-0 και να προηγηθούν με 12 πόντους διαφορά (16-4) μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα.

Ένα διάστημα που δεν λειτουργούσε τίποτα για τον Παναθηναϊκό, ενώ η διαφορά έφτασε και στο +15 για τη Ρεάλ (21-6) και αυτό διότι οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο έμοιαζαν εγκλωβισμένοι από την πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς να έχουν την παραμικρή... απάντηση. Και πώς να έχουν από τη στιγμή που σούταραν με ποσοστό 17,6% στα σουτ εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο (21-8) έχοντας 3/15 δίποντα και 0/2 τρίποντα! Και να 'ταν μόνο αυτό; Την ίδια ώρα η Ρεάλ μετρούσε 5/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα, όπερ και σημαίνει 8/11 εντός παιδιάς.

Ο Καλάθης δεν μπόρεσε να βρει καθόλου ρυθμό, ο Λεκαβίτσιους παρασύρονταν από την υπέρμετρο ενθουσιασμό του στο εύκολο λάθος, ενώ το κακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού αποτυπώθηκε από τα πέντε λάθη στην πρώτη περίοδο και από την μόλις, μία, ασίστ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στους 16 πόντους (24-8) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Πρέπελιτς να κάνει τη ζημιά με αψυχολόγητα σουτ από το... σπίτι του.

Σε εκείνο το σημείο ο Ρικ Πιτίνο χρησιμοποίησε σχήμα με Θανάση Αντετοκούνμπο και Γκιστ στην πεντάδα προκειμένου να πάρει περισσότερη αθλητικότητα. Και όπως αποδείχθηκε του... βγήκε η συγκεκριμένη επιλογή. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Ρεάλ, ενώ ο Αντετοκούνμπο έδωσε την ενέργεια και το πάθος που έλειπε στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ροκανίσουν την διαφορά (30-20 στο 15') έχοντας βελτιωθεί στην επίθεση, ωστόσο η Ρεάλ έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι, με τον Κλεμέν Πρέπελιτς να αποτελεί τον παίκτη-κλειδί του Πάμπλο Λάσο. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους εννέα πόντους (33-24 και 35-26) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου .

Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 10/31 σουτ εντός παιδιάς (8/25 δίποντα, 2/6 τρίποντα) και 4/5 βολές με τον Νικ Καλάθη να είναι και πάλι αρνητικός στην επίθεση με 0/7 σουτ (0/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 3 λάθη. Οι Τόμας, Γκιστ και Κιλπάτρικ ήταν οι πιο αξιόπιστες λύσεις, ενώ από τη Ρεάλ που μέτρησε 7/13 δίποντα, 6/10 τρίποντα (!) και έξι ριμπάουντ περισσότερα (17-11).

Μάλιστα «κατέβασε» τον δείκτη του σκορ και στο -6 (35-29) στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο δεν υπήρχε συνέχεια. Με ένα 10-4 σε τέσσερα λεπτά η Ρεάλ προηγήθηκε με 45-33 και πήρε εκ νέου το momentum του αγώνα. Όσο και αν προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός, η άμυνα της Ρεάλ ήταν πολύ καλή, ειδικά πάνω στη μπάλα, αναγκάζοντας τους «πράσινους» σε πολλά λάθη. Δεν ήθελε και... πολύ να ανοίξει η ψαλίδα και η διαφορά να εκτοξευθεί στους 21 πόντους (59-38) ένα λεπτό πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί το ματς έριξε τους τίτλους τέλους με την τελευταία περίοδο να αποτελεί... τυπική διαδικασία αφού η διαφορά παρέμεινε στα επίπεδα των 20 πόντων (76-56) μέχρι και το τέλος, σχεδόν, του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

πηγή: gazzetta.gr