«Είμαστε πεινασμένοι για το Final Four»

«Είμαστε πεινασμένοι για το Final Four»

O Νικ Καλάθης δηλώνει αποφασισμένος για τη μεγάλη πρόκριση

Έμειναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το πρώτο ραντεβού του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Νικ Καλάθης μίλησε στο euroleague.net για την δίψα που έχουν οι «πράσινοι» για το Final Four της Euroleague, μετά από πολυετή απουσία.

Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» μίλησε για τα στοιχεία που έφεραν την πρόκριση της ομάδας στα play off:
«έχουμε πολλούς παλιούς στα αποδυτήρια, που ξέρουν τις δυνατότητες της ομάδας. Δεν παίζαμε βάσει των δυνατοτήτων μας στην αρχήν της χρονιάς. Μόλις αρχίσαμε να βρίσκουμε ρυθμό, χτίσαμε αυτοπεποίθηση κι όλα πήραν το δρόμο τους. Προφανώς ο κόουτς έκανε σπουδαία δουλειά, μας προετοίμασε κατάλληλα.

Αναφορικά με το πολυπόθητο triple-double που έγινε φέτος πραγματικότητα, τόνισε: «είναι τέλειο συναίσθημα. Το είχα πλησιάσει αρκετές φορές και χαίρομαι που τα κατάφερα, ιδίως σε ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό όσο αυτό που μας χάρισε την πρόκριση. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ σε αυτό. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται το όνομά του δίπλα σε αυτό ενός θρυλικού παίκτη όπως είναι ο Νίκολα Βούιτσιτς».

Αναφορικά με τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καλάθης υπογράμμισε: «ήταν μία διδακτική εμπειρία πέρυσι. Μαθαίνεις από κάθε σειρά. Προφανώς πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα κι η κάτοχος του τίτλου. Αξίζουν ό,τι έχουν καταφέρει, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και φέτος. Θα είναι δύσκολη η σειρά, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση.

Το καλό είναι πως έχω πολλούς συμπαίκτες στους οποίους μπορώ να βασιστώ, δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο Τζέιμς Γκιστ, που έχουν κάνει τα πάντα στην EuroLeague. Έχουμε πολλούς παίκτες που έκαναν μεγάλα παιχνίδι φέτος, ο Ίαν Βουγιούκας, ο Ματ Λοτζέσκι, ο Ντεσόν Τόμας. Το να λένε πως είμαι εγώ αυτός που πρέπει να περιορίσουν, να σταματήσουν, μας βοηθά ως ομάδα γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης και πάει λέγοντας. Όπως είπα, είναι καλό γιατί έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου».

Ο διεθνής άσος δεν παρέλεψει να μιλήσει και για τη συνεργασία του με τον Ρικ Πιτίνο, λέγοντας: «σου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση. Ήρθε και μου έδωσε στήριξη κι αυτοπεποίθηση. Δε μου είπε "μη σουτάρεις", "μη πασάρεις" ή οτιδήποτε. Πίστεψε σε κάθε παίκτη και του έδωσε υψηλή αυτοπεποίθηση κι αυτό ακριβώς είναι που θες ως παίκτης, να έχεις έναν προπονητή που πιστεύει σε εσένα. Μας βοήθησε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε ως ομάδα».

Τέλος, ο Νικ μίλησε για το κίνητρο των «πρασίνων» ενόψει Final Four:
«Το κίνητρο είναι η πρόκριση από μόνη της. Έχουμε πολλούς παίκτες μεγάλους σε ηλικία που δεν έχουν παίξει ποτέ σε Final 4, οπότε είμαστε πολύ πεινασμένοι ως ομάδα και θέλουμε να τα καταφέρουμε, και για εμάς, και για την ομάδα, που δεν έχει πάει σε Final 4 τα τελευταία χρόνια. Δε χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο, είμαστε πεινασμένοι κι έτσι. Οι ατομικές διακρίσεις πάνε κι έρχονται, αλλά το να αφήσεις τη σφραγίδα σου σε μία πρωταθλήτρια ομάδα σημαίνει τα πάντα. Προσωπικά θα ήταν απίθανο να βρεθούμε στο Final 4».