Στους ρυθμούς του Giannis, κινείται το Μιλγουόκι

Στους ρυθμούς του Giannis, κινείται το Μιλγουόκι

Αφιέρωμα του Forbes στον Έλληνα σούπερ σταρ

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της κορυφαίας οικονομικής ιστοσελίδας του Forbes, να αφιερώσει άρθρο της στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην τεράστια επιρροή του στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς.

Η αναφορά στον Έλληνα φόργουορντ αναδεικνύει τη μετατροπή των Μπακς από ένα κλαμπ χαμηλής εμπορικής αξίας σε ένα διεθνές brand. Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο «greak freak» οδηγεί τους Μπακς σε συνεχόμενες νίκες με εφικτό στόχο τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας στο NBA, εξίσου μεγάλη είναι η επίδρασή του και εκτός των τεσσάρων γραμών του γηπέδου.

Πλέον η έδρα της ομάδας φιλοξενεί αλλεπάληλα sold out με τον «Giannis» να αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης και τα τηλεοπτικά δίκτυα κανονίζουν το πρόγραμμά τους με βάση τους αγώνες των Μπακς. Όπως γίνεται κατανοητό, αυξάνονται τα τηλεοπτικά έσοδα, τα εισιτήρια και συνολικά αυξάνεται η εμπορική αξία της ομάδας.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε τον διαφορετικό αέρα που πνέει στο Μιλγουόκι», αναφέρει ο πρόεδρος της ομάδας Peter Feigin. «Έχουμε καινούριο γήπεδο, έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε 60 νίκες, να φτάσουμε στην κορυφή της Ανατολής και να μπούμε στα play off με το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας μας. Είναι μία εξαιρετική εποχή για το Μιλγουόκι, το Γουισκόνσιν και φυσικά για τους Μπακς.»

Δεν είναι τυχαίο ότι η λίγκα επέλεξε τους Μπακς για το πρώτο ματς του NBA στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Παρίσι, την επόμενη σεζόν.

Όλα αυτά οφείλονται-κατά μεγάλο ποσοστό- στον Έλληνα πρωταθλητή και υποψήφιο MVP της σεζόν.