«Να μπει ο Ολυμπιακός με το ένστικτο του δολοφόνου»

«Να μπει ο Ολυμπιακός με το ένστικτο του δολοφόνου»

Αποφασισμένοι οι «ερυθρόλευκοι» για τον «τελικό» απέναντι στη Ζαλγκίρις

Παραμονές του μεγάλου αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις (29/3, 21.30, ΣΕΦ), άπαντες στον Ολυμπιακό δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play off της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν -για ακόμα ένα παιχνίδι- χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ τονίζει ότι εφόσον η ομάδα μπει «με το ένστικτο του δολοφόνου», θα μπορέσει να κατακτήσει την πολύτιμη νίκη.

Αναλυτικά ο κόουτς των Πειραιωτών, τόνισε σε εκπροσώπους του Τύπου:

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι. Είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού η τακτική. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με το ένστικτο του δολοφόνου. Κόντρα στην Μπάγερν το είχαμε, ενώ απέναντι στην Γκραν Κανάρια όχι. Ελπίζω οι παίκτες να το έχουν καταλάβει και να μπούμε με αυτή την προσέγγιση κόντρα στην Ζαλγκίρις. Η ομάδα πρέπει να βγει στο παρκέ και να παίξει με στόχευση για 40 λεπτά, κάτι που έκανε και την περασμένη Τρίτη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Έχουμε μια ομάδα πολύ καλή στα ριμπάουντ. Εάν δείτε τα στατιστικά είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Ελπίζω ότι θα σουτάρουμε καλά και θα προστατέψουμε το καλάθι μας. Στρέλνιεκς και Σπανούλης είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Είναι σκληρό, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς».

Για το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι στο ΣΕΦ μίλησε και ο Άξελ Τουπάν: «δεν υπάρχει άγχος είμαστε όλοι έμπειροι και όλοι έχουμε δώσει μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μας. Με τη σωστή προσέγγιση και δουλειά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο Γάλλος φόργουορντ δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα στο πρώτο ματς του Κάουνας, ωστόσο δηλώνει έτοιμος για το αυριανό ματς: «νιώθω καλά, δεν είχα παίξει στο πρώτο ματς. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα γιατί είναι και τελικός για την ομάδα μου και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε και να το απολαύσουμε. Να έρθει ο κόσμος να μας υποστηρίξει όσο μπορεί και ελπίζω να δούμε ένα γεμάτο ΣΕΦ» και κατέληξε: «ήταν μία δύσκολη περίοδο για εμάς, δεν παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και αν τα κερδίσουμε θα περάσουμε και μπορούμε να ξεχάσουμε τη δύσκολη περίοδο που είχαμε».