Η ημέρα που ο Μάικλ Τζόρνταν «έσπασε» τα κοντέρ στο ΝΒΑ

Η ημέρα που ο Μάικλ Τζόρνταν «έσπασε» τα κοντέρ στο ΝΒΑ

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια ο «Αir» σημείωνε 69 πόντους απέναντι στο Κλήβελαντ

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, στις 28 Μαρτίου του 1990, σε μία «μαγική» παράσταση του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στο παιχνίδι των Κλήβελαντ Καβαλίερς με τους Σικάγο Μπουλς, όπου ο «Air» έγραψε ιστορία.

Είναι το ματς που οι Μπουλς κερδίζουν στην παράταση με 117-113 και ο Τζόρνταν καταγράφει δύο ρεκόρ καριέρας σε σκοράρισμα και ριμπάουντ. Συγκεκριμένα πετυχαίνει 69 πόντους με 21 στα 31 δίποντα, 2 στα 6 τρίποντα, 21 στις 23 ελεύθερες βολές ενώ ανά δεκάλεπτο σκοράρει 16, 15, 20 και 10 πόντους αντίστοιχα καθώς και 8 πόντους στο πεντάλεπτο της παράτασης.

Επιπλέον μαζεύει 18 ριμπάουντ και γίνεται ένας από τους έξι παίκτες με πάνω από 60 πόντους και περισσότερα από 10 ριμπάουντ σε ένα ματς από το 1986. Ένα επίτευγμα που έχουν πετύχει ακόμα οι Ντέηβιντ Ρόμπινσον, Καρμέλο Άντονι, Τρέησι ΜακΓκρέηντι, Σακίλ Ο'Νιλ, Καρλ Μαλόουν και Τζέημς Χάρντεν.

«Δεν σκεφτόμουν την κούραση διότι ήθελα να κερδίσουμε το παιχνίδι» δήλωνε ο «Air» μετά από 50 λεπτά αγώνα. «Έχω βρεθεί και στο παρελθόν σε ανάλογη κατάσταση, έχοντας σημειώσει τόσους πολλούς πόντους, αλλά είχαμε χάσει, οπότε δεν ήθελα να επαναληφθεί. Έτσι συνέχισα να πιέζω τον εαυτό μου λέγοντας "μη σταματάς, μη σταματάς, προχώρα". Αισθάνεσαι καλύτερα για την προσπάθεια που καταβάλλεις, όταν κερδίζεις...»