«Η ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο που έχει επιλέξει μέχρι να υπάρξει αλλαγή»

«Η ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο που έχει επιλέξει μέχρι να υπάρξει αλλαγή»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολιάζει την απόφαση της διοίκησης και δηλώνει τη στήριξή του

Την εμπιστοσύνη του στο πλάνο που έχει εξαγγείλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας σε ό,τι αφορά τον χώρο της διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Αρχικά αναφέρθηκε στην επίμαχη φράση του ότι «δεν γνώριζε την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό», που διατύπωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, λέγοντας: «ήμασταν στη μέση του αγώνα με τη Μιλάνο, όταν αποφασίστηκε πως δεν θα παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, οπότε για αυτό δεν το γνώριζα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς» και συνέχισε «ήξερα το σχέδιο που θέλαμε να ακολουθήσουμε σχετικά, αν δεν υπήρχε αλλαγή, και δεν υπήρξε αλλαγή. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτή την απόφαση για να υπάρξει μια αλλαγή. Αλλαγές υπάρχουν μέσα στην ιστορία όταν γίνονται επαναστάσεις. Όταν επιλέγεις ένα πλάνο, βλέπεις πως δεν υπάρχει αλλαγή, τότε επιμένεις μέχρι να δεις αλλαγή. Η ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο που έχει επιλέξει μέχρι να υπάρξει αλλαγή. Υπάρχει πάντα ένα τίμημα για να έρθει η αλλαγή. Η διοίκησή μας έχει αποφασίσει πως όποιο κι αν είναι το τίμημα, θα συνεχίσουμε, εμείς τους στηρίζουμε, και θα περάσουμε ότι χρειαστεί μέχρι να υπάρξει αλλαγή».

Αναφορικά με το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στη Μπάγερν (19/3,21.00) στο ΣΕΦ, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δήλωσε: «είναι ξεκάθαρο ότι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, είχαμε πρόβλημα με αυτό. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, η αντίπαλος μας έχει εμπειρία, καλό σουτ και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Τέλος ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη αλλά και του Γιάνις Στρέλνιεκς: «είναι άγνωστο πόσο θα μείνει εκτός ο Σπανούλης. Θα είναι έξω για λίγο, είναι δύσκολο τραυματισμός, δεν ξέρω ακριβώς πόσο, αλλά ξέρω τον Βασίλη και θα κάνει το παν να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο παρκέ. Η απουσία του Βασίλη και του Στρέλνιεκς βάζει πίεση στους άλλους, πρέπει να κάνουν step up, πρέπει να αναταποκριθούν».