«Ποτέ ξανά… την Δευτέρα»

«Ποτέ ξανά… την Δευτέρα»

Η ισπανική ποδοσφαιρική λίγκα δέχθηκε το αίτημα των φιλάθλων

Από τη νέα σεζόν δεν θα πραγματοποιούνται ποδοσφαιρικές συναντήσεις του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, τις Δευτέρες. Την απόφαση ανακοίνωσε μέσω twitter, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (RFEF) Luis Rubiales, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στο εξής δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο τις Δευτέρες παρά μόνο Σάββατο και Κυριακή. Θα δούμε τι θα γίνει με τις Παρασκευές εφόσον βρούμε μία κοινή συμφωνία (η Λίγκα με τα τηλεοπτικά δίκτυα). Καλές οι "δουλειές" αλλά οι φίλαθλοι έχουν προτεραιότητα».

Η αναφορά στους φιλάθλους γίνεται καθώς οι τελευταίοι εξέφρασαν με ποικίλους τρόπους τη δυσαρέσκειά τους στη διεξαγωγή αγώνων τις Δευτέρας για εμπορικούς λόγους. Χαρακτηριστικό ήταν το πρόσφατο στιγμιότυπο στο παιχνίδι της Αλαβές με την Λεβάντε στις 11 Φεβρουαρίου, όταν οι οπαδοί της πρώτης περιέφεραν ένα φέρετρο στις κερκίδες όπου έγραφε «ο θάνατος του ποδοσφαίρου».

Παρόμοιες αντιδράσεις έχουν σημειωθεί και στη Γερμανία, με την Μπουντεσλίγκα να κάνει δεκτό -και εκεί- το αίτημα των φιλάθλων, από την ποδοσφαιρική σεζόν του 2021.