Οι κατάρες του Άαρον Ράμσεϊ

Οι κατάρες του Άαρον Ράμσεϊ

Η μακάβρια παράδοση του Ουαλού μέσου της Άρσεναλ

Ο Άαρον Ράμσεϊ είναι μία… αμφιλεγόμενη ποδοσφαιρική προσωπικότητα για τους φίλους της Άρσεναλ. Υπάρχουν αυτοί που τον θεωρούν υπερτιμημένο και πως παρά το ταλέντο του δεν δικαίωσε ποτέ τις υψηλές προσδοκίες τους και εκείνοι που τον κατατάσσουν στους «θρύλους» των «κανονιέρηδων» χάρη στα νικητήρια γκολ του σε δύο τελικούς Κυπέλλου αλλά και για τη δεκαετή αφοσίωσή του στην ομάδα. Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και για τον Ουαλό και ήδη ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλες πολιτείες με τη Γιουβέντους να είναι ένας από τους πιθανούς επόμενος σταθμούς του.

Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι άλλο. Μετά το διαφαινόμενο «τέλος εποχής» στην Άρσεναλ θα τελειώσει και η…κατάρα; Μιλάμε για μία στοιχειωμένη παράδοση που κυνηγά τον Άαρον Ράμσεϊ και για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα μετά από την επιτυχία κάποιου τέρματός του. Τα γκολ του Ουαλού ακολουθούν θάνατοι διασήμων!

1.   Μπιν Λάντεν

1 Μαΐου 2011: ο Άαρον Ράμσεϊ σκοράρει στο 56ο λεπτό και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Την επόμενη μέρα δολοφονείται μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Πακιστάν, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

2.   Στηβ Τζομπς

2 Οκτωβρίου 2011: ο Ουαλός μέσος πετυχαίνει το γκολ της Άρσεναλ στην ήττα της με 2-1 από την Τότεναμ. Τρεις μέρες αργότερα πεθαίνει από καρκίνο ο συνιδρυτής της Αpple και μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας και των υπολογιστών, Στηβ Τζομπς.

3.   Μοαμάρ Καντάφι

19 Οκτωβρίου 2011: το τέρμα του Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις δίνει μεγάλη νίκη στην Άρσεναλ επί της Μαρσέιγ στη Μασσαλία για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη ημέρα ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφ βρίσκεται νεκρός με τραύματα στα δύο του πόδια, στη γενέτειρά του, την Σύρτη.

4.  Γουίτνεϊ Χιούστον

11 Φεβρουαρίου 2012: ο Ουαλός πετυχαίνει τέρμα με το οποίο η ομάδα του ισοφαρίζει τη Σάντερλαντ (τελικό σκορ 2-1 υπέρ της Άρσεναλ). Λίγες ώρες αργότερα εντοπίζεται νεκρή στο μπάνιο της στο Μπέβερλι Χιλς, η κορυφαία ερμηνεύτρια της ποπ, Γουίτνεϋ Χιούστον.

5. Πολ Γουόκερ

30 Νοεμβρίου 2013: Αυτή τη φορά ο Ράμσεϊ σκοράρει δύο φορές στο νικηφόρο 0-3 των «κανονιέρηδων» επί της Κάρντιφ. Λίγες ώρες αργότερα, σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο διάσημος ηθοποιός (Ατίθασα Νιάτα, The Fast and the Furious, κ.ά) Πολ Γουόκερ σε ηλικία μόλις 40 ετών.

6.  Ρόμπιν Γουίλιαμς

11 Αυγούστου 2014: Η Άρσεναλ θριαμβεύει με 3-0 επί της Μάντσεστερ Σίτυ για το Κομιούνιτυ Σιλντ με τον Ράμσεϊ να σκοράρει το δεύτερο τέρμα των Λονδρέζων. Την ίδια μέρα βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, σε ηλικία 63 χρονών. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η αιτία του θανάτου του ήταν «αυτοκτονία από ασφυξία».

7.  Ντέιβιντ Μπόουϊ

9 Ιανουαρίου 2016: Ο Ράμσεϊ σκοράρει στο 3-1 των «κανονιέρηδων» επί της Σάντερλαντ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Την επόμενη ημέρα, ο Βρετανός τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπόουϊ  αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με τον καρκίνο του ήπατος.

8.  Άλαν Ρίκμαν

13 Ιανουρίου 2016: Η Άρσεναλ αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και ο Ράμσεϊ σημειώνει το πρώτο τέρμα της ομάδας του. Μία ημέρα μετά πεθαίνει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν από καρκίνο στο πάγκρεας.