Δέκα άγνωστες κινήσεις του Ρονάλντο

Δέκα άγνωστες κινήσεις του Ρονάλντο

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Πορτογάλου σούπερ σταρ ανήμερα των γενεθλίων του

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Μπορεί οι αγωνιστικές του επιδόσεις και το ταλέντο του να μην αμφισβητούνται, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο συχνά γίνεται αποδέκτης αρνητικών σχολίων για την «γκρίνια» του εντός αγωνιστικού χώρου, τον ναρκισσιστικό τρόπο πανηγυρισμού και το γενικότερο «τουπέ» που έχει ένας απόλυτος σούπερ σταρ εντός και εκτός γηπέδων. Σήμερα που ο Πορτογάλος συμπληρώνει το 34ο έτος ζωής, σας παρουσιάζουμε δέκα μικρές και όχι τόσο γνωστές ιστορίες, που καταδεικνύουν όχι μόνο τη φιλανθρωπική του δράση αλλά και μία άλλη όψη, πιο φιλική, πιο παιδική, πιο ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του.

1. Είναι ένας από τους ελάχιστους σταρ παγκοσμίου επιπέδου, ο οποίος αρνείται πεισματικά να χτυπήσει τατουάζ. Ο λόγος είναι ότι ο Πορτογάλος είναι εθελοντής αιμοδότης και πραγματοποιεί αιμοδοσίες συνήθως δύο φορές το χρόνο, κάτι που ένα τατουάζ δεν θα του το επέτρεπε για λόγους υγείας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Κάθε αιμοδοσία μπορεί να βοηθήσει μέχρι και τρεις ασθενείς σε καταστάσεις ανάγκης ενώ ωφελεί και μακροχρόνιες θεραπείες» υπογραμμίζει σε παλαιότερη σχετική του αναφορά.

2. Το 2013 ο Κριστιάνο βραβεύθηκε με 100.000 ευρώ από την ΟΥΕΦΑ ως μέλος της «Ομάδας της Χρονιάς». Ο Πορτογάλος δώρισε το ποσό στον Ερυθρό Σταυρό. Επιπλέον, μετά την κατάκτηση του δέκατου Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μοίρασε το μπόνους του μαδριλένικου συλλόγου στις φιλανθρωπικές οργανώσεις των οποίων είναι πρεσβευτής: της UNICEF, της World Vision και της οργάνωσης Save the Children.

3. Tη χρονιά που ο Πορτογάλος κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» (2011) σημειώνοντας 40 τέρματα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποφάσισε να δημοπρατήσει μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος του ισπανικού συλλόγου το βραβείο του, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην ανοικοδόμηση σχολείων στη Γάζα.

4. Ο Κριστιάνο ήταν στη λίστα των διασημοτήτων που βοήθησαν σημαντικά με χρηματικά ποσά τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού του Νεπάλ τον Απρίλιο του 2015 και που στοίχισε τη ζωή σε 9.000 ανθρώπους.

5. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες και τη φροντίδα του νοσοκομείου στην Πορτογαλία, όπου η μητέρα του Ντολόρες Αβέιρο ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού, δώρισε ποσό περίπου 100.000 ευρώ.

6. Ο Κριστιάνο ζήτησε να συναντήσει από κοντά τον μικρό Λιβανέζο Haidar. Ο πιτσιρικάς φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε ορφανός όταν οι γονείς του σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας και ο Πορτογάλος έκανε το όνειρο του μικρού πραγματικότητα, κάνοντας δώρο και τη φανέλα με το όνομά του.

 

7. Το 2009 ο Ρονάλντο ενημερώθηκε για την περιπέτεια υγείας του 9χρονου Nuhuzet Guillan, με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και χρηματοδότησε μία πρωτοποριακή θεραπεία σε ιδιωτική κλινική στις ΗΠΑ στην προσπάθεια σωτηρίας του μικρού ασθενούς. Δυστυχώς, ο Nuhuzet υπέκυψε τον Μάρτιο του 2013.

8. Παρότι έχει τη φήμη του «μπλαζέ», ο Κριστιάνο έχει μία ιδιαίτερη συμπάθεια στους φιλάθλους που επιχειρούν να τον αγκαλιάσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, προστατεύοντάς τους ενίοτε και από τα χέρια των ανδρών ασφαλείας των γηπέδων.

9. Όταν ο Ολλανδός αμυντικός της Rangers, Fernando Ricksen, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων το 2013, ο Ρονάλντο προσκάλεσε τον Ricksen και την οικογένειά του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

10. Ο Πορτογάλος αμέσως μετά το δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ, δώρισε στους συμπαίκτες του ένα πανάκριβο ρολόι Bulgari με χαραγμένο το CR7 και το όνομα του κάθε παίκτη!