Παραμένει η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H πάλη παραμένει ολυμπιακό άθλημα για τους Αγώνες του 2020 και του 2024. Στη σχετική ψηφοφορία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ακολούθησε την επιλογή της διοργανώτριας πόλης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, η πάλη (ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή) επικράτησε των άλλων υποψηφίων αθλημάτων: του μπέιζμπολ, του σόφτμπολ και του σκουός.

Μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και της έκδοση της απόφασης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η ΔΟΕ πήρε σήμερα την σωστή απόφαση. Η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτονόητα αρμόζει σε ένα άθλημα που συνδέει αρμονικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το άθλημα που ταυτόχρονα έχει υμνήσει ο Πίνδαρος και αναφέρεται ρητά στον ύμνο των σύγχρονων Αγώνων του Σπύρου Σαμάρα και του Νικόλαου Μάντζαρου. Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, η Πολιτεία δήλωσε την ξεκάθαρη και αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα της παραμονής της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Θέλω να συγχαρώ την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης και ξεχωριστά την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για τις άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της, καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε δράση για την διαφύλαξη του αυθεντικού πνεύματος του Ολυμπισμού".