Κ. Θάνος: Δε δικαιολογείται η πρόταση αφαίρεσης της πάλης

Σημαντικές αντιδράσεις εγείρει στην Ελλάδα το θέμα με την αφαίρεση των αγωνισμάτων της πάλης από το επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, με απόφαση των "Αθανάτων" της ΔΟΕ.

Το φυτίλι άναψε μέσω του επιχειρήματος ότι η πάλη, τόσο η ελληνορωμαϊκή, όσο και η ελευθέρα, δεν αποτελεί εμπορικό άθλημα. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν αυτός ο παράγοντας μέτρησε για να εκδοθεί η πρόταση της ΔΟΕ.

Από την άλλη, έφτανε και περίσσευε, ως αιτίαση και μόνο, για να ακουστούν οι ελληνικές διαμαρτυρίες. "Αν είναι έτσι, να αλλάξουν ονομασία οι αγώνες και από Ολυμπιακοί να μετονομαστούν σε Εμπορικοί. Εγώ, πηγαίνοντας στο Λονδίνο το 2012, σε καμία περίπτωση δεν εισέπραξα την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το άθλημα. Εγώ είδα ότι είχε απήχηση και μια τέτοια απόφαση δε δικαιολογείται", δηλώνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και της Αθήνας, Κώστας Θάνος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, σε αμφότερα τα αγωνίσματα της πάλης (ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα), μετρά σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων συνολικά έντεκα μετάλλια: ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα.

Παρέμβαση της Πολιτείας ζήτησε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος

Την βοήθεια από την Πολιτεία και τους δημοσιογράφους ούτως ώστε να μην βγει η πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος του αθλήματος, Πέτρος Γαλακτόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει αυτό. Θα πολεμήσουμε. Ήδη μίλησα με το υπουργείο πολιτισμού και τον κ.Τζαβάρα για το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Αγράμματοι είναι; Τι να πω; Πρόκειται για το αρχαιότερο άθλημα. Από τότε που μπήκαν οι χορηγοί στην Ολυμπιάδα άρχισαν να αμαυρώνουν τα πάντα", δήλωσε χαρακτηριστικά.