H Αdidas διέκοψε τη συνεργασία της με τον Gay

To διαζύγιο ανάμεσα στον Τάισον Γκέι και την Adidas είναι γεγονός. Πριν ακόμα συμπληρωθεί εικοσιτετράωρο από την είδηση που συγκλόνισε τον κλασικό αθλητισμό, ότι ο Αμερικανός σπρίντερ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, ο κολοσσός στο χώρο των αθλητικών ειδών έσπευσε να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του. 

Ο πολυεθνικός κολοσσός στην αθλητική ένδυση και υπόδηση έλυσε τη χορηγική συνεργασία του με τον διάσημο αθλητή, θέλοντας ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοιες περιπτώσεις κινούνται εκτός φιλοσοφίας της εταιρείας.

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τις πρόσφατες καταγγελίες, ακόμη και αν εμείς θεωρούμε αθώο κάποιον μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Η σύμβασή μας με τον Αμερικανό σπρίντερ ανεστάλη προς το παρόν" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία.

Πάντως, η συμφωνία των αθλητών με την Adidas προβλέπει ότι μπορεί να την καταγγείλει "αν ο αθλητής έχει κριθεί ένοχος για κατοχή ή χρήση ναρκωτικών ή κάθε άλλης απαγορευμένης ουσίας από τις αρμόδιες αρχές που έχουν δικαιοδοσία για τους αθλητές".