Φερέρ εναντίον Ναδάλ: Ένας αήττητος πρωτάρης κόντρα σε έναν μάστερ

Έφτασε η ώρα για τον φετινό μάστερ του χωμάτινου δαπέδου. Το κορυφαίο επίπεδο του τένις εκφράζεται αυτή την Κυριακή στο Ρολάν Γκαρός. Νταβίντ Φερέρ εναντίον Ραφαέλ Ναδάλ, σε έναν ισπανικό "εμφύλιο" τελικό, ανάμεσα στους δύο πιο φορμαρισμένους τενίστες αυτή τη στιγμή, οι οποίοι στο Παρίσι άγγιξαν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στις 16:00 στην ΕΤ1.

Η παρουσία του Νταβίντ Φερέρ στον τελικό του φετινού γαλλικού Grand Slam θεωρήθηκε από πολλούς έκπληξη, όμως ο Ισπανός ήταν σταθερότατος.

Έσπασε 42 φορές το σερβίς των αντιπάλων του σε 75 γκέιμς, που υποδεχόταν πρώτος. Όταν σέρβιρε εκείνος, πήρε το 72% των πόντων, κάνοντας και 12 άσους συνολικά.

Ο Φερέρ βρίσκεται στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του, πολύ πιο άνετα απ' ό,τι θα φανταζόταν ποτέ ο ίδιος.

Αντιμετωπίζει τον μάστερ του γαλλικού. Ο Ναδάλ έχει επτά κατακτήσεις του Ρολάν Γκαρός. Χρειάστηκε όμως να βρεθεί πάνω από 17 ώρες στα κορτ για να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει την υπεράσπιση του περσινού τίτλου του.

Αντίθετα, ο Φερέρ διάνυσε διάστημα λιγότερο των 11 ωρών για να φτάσει στον τελικό. Ο Φερέρ είναι πρώτος στους πόντους πίσω από τη δεύτερη γραμμή, με ποσοστό 61%. O Φερέρ, μάλιστα, δεν έχει χάσει ούτε σετ.

Ο Ναδάλ έχει ως δύναμή του το σερβίς. Έχει ποσοστό επιτυχίες 72% στο πρώτο σερβίς και 59% στο δεύτερο σερβίς. Έσωσε 26 φορές, από τις 40 συνολικά, τις αποπειρες των αντιπάλων του στην πορεία του προς τον τελικό, όταν δηλαδή εκείνοι πήραν τον πρώτο πόντο στο γκέιμ, τις 26 από τις 40 φορές ανέστρεψε το αποτέλεσμα και κέρδισε εκείνος το γκέιμ.