Ξεκίνησε η “μάχη” για την παραμονή της πάλης στους Ολυμπιακούς

Η πάλη ήταν το ένα από τα οκτώ συνολικά αθλήματα που παρουσιάστηκαν ενώπιον του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, και από τα οποία μόνο τα τρία ή τα τέσσερα θα ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020.

“Αντίπαλοι” της πάλης είναι το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το καράτε, τα αθλήματα με πατίνια, η αναρρίχηση, το σκουος, το wakeboarding και η κινέζικη πολεμική τέχνη βου σου κουνγκ φου.

Ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Νέναντ Λάλοβιτς, που παρέστη στην παρουσίαση, δήλωσε αισιόδοξος ότι η πάλη θα καταφέρει να επιστρέψει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία έκανε ό,τι μπορούσε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η πάλη είναι ένα από τα φαβορί για έγκριση από τη ΔΟΕ, μαζί με το σκουος και το καράτε, αν και δε θα πρέπει να αποκλειστεί και το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, καθώς οι δύο ομοσπονδίες συγχωνεύτηκαν σε μία ομοσπονδία, με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητές τους.