Βίντεο: Υπέρ της πάλης ο… τζουντόκα Πούτιν

Οι δηλώσεις Πούτιν, με τις οποίες εκδηλώνει την έντονη αντίθεσή του, αναφορικά με την αποχώρηση της ελληνορωμαϊκής πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι τυχαίες.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στα 60 του χρόνια, διατηρείται ακμαίος και αθλητικός. Έχει υπάρξει αθλητής του τζούντο για αρκετά χρόνια. Μάλιστα, στο άθλημα κατέχει τη μαύρη ζώνη.

Στο παρελθόν εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο της Ρωσίας.

Εξασκείται στο άθλημα του τζούντο και του σάμπο από το 1975, σε ηλικία 22 ετών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε να προστεθεί σε αυτό και το σάμπο, άθλημα το οποίο γεννήθηκε και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος είναι λάτρεις των παραδοσιακών αθλημάτων των Αγώνων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν να κάνουν με πολεμικές τέχνες.

Ο ίδιος ο Βλαντιμιρ Πούτιν δήλωσε:  "Αδικαιολόγητη είναι η αφαίρεση από το Ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακών αθλημάτων, που εξαρχής υπήρχαν και ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας, από την οποία ξεκίνησε το ολυμπιακό κίνημα".

"Το θέμα της αφαίρεσής του απαιτεί ξεχωριστή συζήτηση με τους "φίλους" μας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή", πρόσθεσε.