Σοκαρισμένο το ελληνικό βόλεϊ για τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλάζει την αθλητική γεωγραφία της Ελλάδος. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ από την Α1 μπάσκετ ήταν μόνο η αρχή και ακολούθησε το δράμα που έζησε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό.

Στο βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός έχασε τη Δευτέρα με 3-2 σετ από τη Νίκη Αιγινίου και έτσι η τελευταία σώθηκε μαζί με τον Ηρακλή στην Α1 Volleyleague.

Η διαδικασία των πλέι άουτ δε θα συνεχιστεί. Ο Παναθηναϊκός, μετά από 92 χρόνια ιστορίας στο άθλημα της πετοσφαίρισης, υποβιβάστηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία του- στην Α2.

Αυτό που ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο, μετά την "καθαρή" ήττα του από τον Ηρακλή με 3-0 στα σετ στην προηγούμενη αγωνιστική των πλέι άουτ, έγινε το βράδυ της Δευτέρας οικτρή -και σκληρή- πραγματικότητα.

Πρόσωπα σκυθρωπά, κατσουφιασμένα. Το τριφύλλι μαράθηκε και θα προσπαθήσει να αναγεννηθεί. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο αύριο.

Το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού ιδρύθηκε το 1919. Χάρισε στην ομάδα 18 πρωταθλήματα Ελλάδας, 6 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ μέχρι σήμερα.

Όμως του χρόνου θα εκκινήσει από τη δεύτερη κατηγορία. Είναι υποστελεχωμένος και σε τρισχείριστη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τα αδιέξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Θλιμμένα πρόσωπα διέκρινε κανείς στις εξέδρες του υπόγειου κλειστού της Κυψέλης. Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Θα ακολουθήσει, όπως είναι λογικό, αποψίλωση του ρόστερ και αποδυνάμωση της ομάδας. Οι οπαδοί ανησυχούν. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Θα είναι λυπηρό να παγιωθεί μια τέτοια κατάσταση για τον ιστορικό σύλλογο.