Νέα κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ από τον Κώστα Φιλιππίδη

Ελπίδες για ένα μετάλλιο είτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ή σε εκείνο του Ανοικτού αφήνουν οι επιδόσεις του Κώστα Φιλιππίδη.

Ο Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ ξεπέρασε τα 5,83 μέτρα ξεπέρασε στο διεθνές μίτινγκ του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία. Πρόκειται για επίδοση που βελτιώνει το προσωπικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 5,80 μέτρα και το είχε πραγματοποιήσει στη Λωζάννη της Ελβετίας τον περασμένο Αύγουστο.

Πλέον, ο Φιλιππίδης κατέχει την τρίτη καλύτερη εφετινή επίδοση, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Κυτέας, δήλωσε ότι αναμένει ακόμη καλύτερη επίδοση από τον Φιλιππίδη μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς "στο Λιντς δεν του βγήκαν όλα τα άλματα".

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την επίδοση του Έλληνα αθλητή:

"Η ανοδική πορεία του Κώστα Φιλιππίδη επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο διεθνές του Λιντς. Ο κορυφαίος έλληνας επικοντιστής και ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 5,83 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,80 μ. που πέτυχε στις 23 Αυγούστου του 2012 στη Λωζάννη και το 5,75 μ. που σημείωσε στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσαν πανελλήνια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο αντίστοιχα.

Ο αθλητής, που κατέλαβε την πρώτη θέση, βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, καθώς πριν το 5,83 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,77 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα από τα 5,45 μ. και ξεπέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55 μ., 5,63 μ. και 5,70 μέτρα. Στη δεύτερη θέση με 5,55 μ. ήταν ο Γιαν Κουντλίκα (Τσεχία) και στην τρίτη ο Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5,45 μέτρα".

Επόμενος σταθμός του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι η Τσεχία στις 5 Φεβρουαρίου 2013, ενώ στις 9 του ίδιου μήνα θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Ντόνετσκ, προς τιμήν του μεγάλου αθλητή του αγωνίσματος, Σεργκέι Μπούμπκα.