Ρίο 2016: Φουλάρει για την κορυφή η εθνική πόλο!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 8-8 με την πανίσχυρη Ουγγαρία, την προσπέρασε και έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο

Ισόπαλη με 8-8 αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, στο τρίτο της παιχνίδι για τον 1ο Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο, και πλέον έχει καλές πιθανότητες για κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο που θα της εξασφαλίσουν ένα καλύτερο “ζευγάρωμα” στην προημιτελική φάση.

Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές στο σκορ, ανάμεσα σε δύο από τις ομάδες που συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, η εθνική μας ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 6-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως με ένα φοβερό γκολ του Βάργκα επτά λεπτά πριν το τέλος και ένα του Χάραι δύο λεπτά αργότερα οι Μαγυάροι πήραν το προβάδισμα, για να ισοφαρίσει στα 4 λεπτά πριν το τέλος ο Γεννηδουνιάς με ωραίο σουτ.

Δύο λεπτά πριν το τέλος οι Ούγγροι πήραν ξανά το προβάδισμα με γκολ του Βάμος, όμως στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Άγγελος Βλαχόπουλος έστειλε με ψυχραιμία την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι, ισοφαρίζοντας σε 8-8!

Με το αποτέλεσμα αυτό η εθνική μας ομάδα προσπέρασε στη βαθμολογία την Ουγγαρία, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς, και αν νικήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια τη Βραζιλία και την Αυστραλία θα είναι πιθανότατα πρώτη στον όμιλο, που σημαίνει ότι θα διασταυρωθεί με τον τέταρτο του 2ου ομίλου.

Στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Βραζιλία (που έχει έναν αγώνα λιγότερο, παίζει το πρωί της Πέμπτης με τη Σερβία), ενώ ακολουθούν με 3 βαθμούς Ουγγαρία και Αυστραλία. Η Σερβία έχει 2 βαθμούς (με ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Ιαπωνία κανέναν.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το Σάββατο στη 1.30 το μεσημέρι, με αντίπαλο τη Βραζιλία.