Παπούλιας: Είστε η εικόνα της Ελλάδας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στην ομάδα πόλο των νεανίδων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τα χρυσά κορίτσια της υδατοσφαίρισης, τα οποία κατέκτησαν στο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Περθ παραβρέθηκαν σε μία λιτή τελετή προς τιμήν τους, η οποία έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κύριος Παπούλιας ανέφερε εμφανώς συγκινημένος στις Ελληνίδες αθλήτριες: “Εσείς είστε η εικόνα της Ελλάδας”.

Το παρών έδωσε και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου - Τίγκα.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση, καθώς και 10 από τις 13 πολίστριες που αγωνίστηκαν στο Περθ ήταν εκεί, ενώ απουσίαζαν οι αδελφές Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδη, καθώς και η Χριστίνα Κότσια, οι οποίες έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ όπου σπουδάζουν.

“Μας προσφέρατε μία μεγάλη συγκίνηση σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Λένε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ήρθατε όμως εσείς, τα νιάτα, να δείξετε ότι η Ελλάδα μπορεί. Εσείς είσαστε η άλλη Ελλάδα. Καταφέρατε αυτό που εμείς δεν μπορέσαμε”, είπε στις αθλήτριες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας στο Περθ, επισήμανε ότι “πρέπει να ανεβαίνουμε συνεχώς ψηλότερα” και συμπλήρωσε ότι οι ευθύνες που φέρνει αυτό το μετάλλιο δεν φοβίζει την ίδια και τις συμπαίκτριές της. “Πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ονειρό μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο”, υπογράμμισε από την πλευρά της η Ελευθερία Πλευρίτου.