Πρόκριση εν μέσω επεισοδίων για Ολυμπιακό στη Σόφια

Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας στη Σόφια μεταξύ της Λέφσκι και του Ολυμπιακού για το Challenge Cup στο βόλεϊ.

Το παιχνίδι διεκόπη στο 3ο σετ, εξαιτίας μπουκαλιών και κροτίδων που πετούσαν οι Βούλγαροι οπαδοί και τελικά κέρδισαν στα χαρτιά οι ερυθρόλευκοι.

Με το σκορ στο 1-1 (25-27, 25-22) και 8-9 στο 3ο σετ, οι οπαδοί της Λέφσκι άναψαν πυρσούς, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν προσωρινά το ματς.

Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, οι θερμόαιμοι οπαδοί της Λέφσκι άρχισαν να εκτοξεύουν από αναπτήρες και κέρματα μέχρι μπουκάλια και κροτίδες. Μάλιστα, τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Κώστας Χριστοφιδέλης από ένα μπουκάλι βότκας!

Οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν οριστικά τον αγώνα, τον οποίο τελικά κατακύρωσαν υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0. Η Λέφσκι θα τιμωρηθεί σίγουρα με πρόστιμο 10.000 ευρώ από τη CEV, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αυστηρότερη ποινή από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Έτσι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απευθείας στους 16 του Challenge Cup, όπου θα αναμετρηθεί σε διπλούς αγώνες με τη Στρόιτελ Μινσκ από τη Λευκορωσία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη (15-17/01), ενώ ο επαναληπτικός στο Μινσκ (22-24/01).