Δύο Έλληνες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Εκτός από τους τρεις κορυφαίους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Βλάση Μάρα, Βασίλη Τσολακίδη και Βάσω Μιλλούση, άλλοι δύο αθλητές της γυμναστικής ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Ο Πετρούνιας που ασχολείται με το personal training, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να κάνει γυμναστική σε υψηλό επίπεδο σχολίασε "είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για μένα. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κερδίσω τον συγκεκριμένο αντίπαλο, που έχει καθιερωθεί ψηλά και είναι κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στους κρίκους. Τα καταφέρνω για πρώτη φορά και αυτό μου χαρίζει σημαντική αναγνώριση στο διεθνές στερέωμα της ενόργανης. Με αυτή την εμφάνιση και τη νίκη, δείχνω ότι... είμαι εδώ και δεν πρόκειται να φύγω!".

Ο Κοσμίδης είχε εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στην παγκόσμια και δίχως άγχος, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μειωμένο συντελεστή δυσκολίας, αρκετά καλό για να του δώσει την τρίτη θέση με 14,700 βαθμούς.

"Ήρθα εδώ προκειμένου να παραλάβω την τιμητική διάκριση ως κορυφαίος της χρονιάς, χωρίς να έχω υψηλές αγωνιστικές βλέψεις, αλλά χαίρομαι που κατάφερα να κερδίσω και ένα μετάλλιο. Αν εξαιρέσουμε την απουσία μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2012 πήγε όσο καλύτερα γινόταν για μένα, αφού κέρδισα τον ευρωπαϊκό τίτλο, την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και αρκετά μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. Η επιστροφή μου στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μου δίνει δύναμη και αποτελεί τεράστια ανταμοιβή για τους κόπους μου", είπε ο Κοσμίδης.