Βραβεία Novasports: Η λαμπερή απονομή των κορυφαίων σε βόλεϊ, πόλο

Σε μία ξεχωριστή βραδιά για τα ελληνικά αθλήματα του βόλεϊ και του πόλο πραγματοποιήθηκε η 12η απονομή του Επάθλου Novasports, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" σημαντικά ονόματα των δύο αθλημάτων. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, που παρουσίασαν οι Παντελής Λώλης και Χριστίνα Κομίνη, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών στο βόλεϊ και στο πόλο, για τη σεζόν 2013-2014.

Μία πρωτοβουλία που δώδεκα χρόνια τώρα τυγχάνει ευρείας αποδοχής, και αποτελεί πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Την κατάκτηση του "Επάθλου Novasports" ως πολυτιμότερος παίκτης στο βόλεϊ πέτυχε ο Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς (μέχρι πέρσι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και από φέτος στην Παρτιζάν Βελιγραδίου), ενώ "Novasports Rookie of the year" αναδείχτηκε ο άσος της ΑΕΚ, Δημήτρης Χατζόπουλος.

Αντίστοιχα, η Εύα Χαντάβα (πέρσι με την φανέλα της Βριλησσίων και από φέτος μέλος της ομάδας του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν) κατέκτησε το "Έπαθλο Novasports" στις γυναίκες ως πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος και "Novasports Rookie of the year" αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Ψωμά της ομάδας του Μαρκόπουλου.

Στο πόλο, το "Έπαθλο Novasports" κατέκτησε ο Αλέξανδρος Γούνας του Ολυμπιακού που ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης, ενώ για τη διάκριση "Novasports Rookie of the year" ισοβάθμησαν οι Παντελής Καλογεράκης (πέρσι στη Γλυφάδα και από φέτος στον Παναθηναϊκό) και Ιορδάνης Οδυσσέας Μασμανίδης της Βουλιαγμένης.

Στις γυναίκες, πολυτιμότερη παίκτρια και νικήτρια για το "Έπαθλο Novasports" αναδείχθηκε η Μπάρμπαρα Μπούικα (μέχρι πέρσι στον Ολυμπιακό και από φέτος στην ουγγρική Ζένες). Τέλος, "Novasports Rookie of the year" αναδείχτηκε η Νικολέτα Ελευθεριάδου της Γλυφάδας.

Από το βήμα της εκδήλωσης, η Ανώτερη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet, κα Κατερίνα Κασκανιώτη αναφερόμενη στο θεσμό σχολίασε: "Η σημερινή βραδιά αποτελεί την έμπρακτη στήριξη της Forthnet και των καναλιών Novasports στα δύο αυτά αθλήματα, που παρά τις δυσκολίες των καιρών εξακολουθούν να μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους με διεθνείς επιτυχίες, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στηρίζουμε με συνέπεια αυτό το θεσμό διότι η προβολή, η αναγνώριση και η βράβευση των αθλητών είναι ο δικός μας τρόπος συμβολής στην ανάπτυξη των δύο ελληνικών αθλημάτων".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας των αθλητικών καναλιών της Nova με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας: "Προχωρήσαμε σε συμφωνία για την αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση από τα κανάλια Novasports και του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο. Είμαι σίγουρη, ότι και με την ΚΟΕ θα έχουμε μία αγαστή συνεργασία για να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο και το άθλημα του Πόλο. Πλέον μέσα από τα αθλητικά κανάλια της Nova, μεταδίδονται τα εθνικά πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του πόλο".

Τέλος, η κυρία Κασκανιώτη, υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης λέγοντας: "Με μεγάλη χαρά, βλέπουμε όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να αποκαλούν και να θεωρούν το Έπαθλο Novasports ως "κίνητρο". Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω, ότι οι προσπάθειές τους και οι διακρίσεις τους, αποτελούν το δικό μας κίνητρο για να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο και να τους στηρίζουμε. Πιστεύουμε στον ελληνικό αθλητισμό και επενδύουμε σε αυτόν".

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος της Λίγκας του Βόλεϊ (ΕΣΑΠ) Παντελής Ταρνατόρος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ (ΕΟΠΕ) Γιάννης Στουραϊτης καιο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) Γιώργος Κατσαρός, οι οποίοι στάθηκαν στη συνεπή και μακρόχρονη στήριξη και προβολή των δύο αθλημάτων από την Forthnet, μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στη διοργάνωση του Επάθλου Novasports πολύτιμοι συνεργάτες και αρωγοί υπήρξαν για ακόμα μία χρονιά η Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (Ε.Σ.Α.Π.), η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), αλλά και ο "Ειδικός Συνεργάτης Novasports Events", κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής του Επάθλου Novasports την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 19:00, από τα κανάλια Novasports 2 και Novasports 2 HD.

Σε επανάληψη θα μεταδοθεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 23:15 από τα κανάλια Novasports 1 και Novasports 1 HD, καθώς και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 11:00, επίσης από τα κανάλια Novasports 1 και Novasports 1 HD.

Novasports. Όλα για την ομάδα σου!