Australian Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Παγδατή

Ο Μάρκος Παγδατής δεν ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα του πρώτου γύρου του Αυστραλιανού Open, κόντρα στον Ντένις Ιστόμιν και έχασε με 6-4, 7-5, 6-4, σε 2 ώρες και 36 λεπτά.

Ο Κύπριος τενίστας το πάλεψε, όμως δεν είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, σε αντίθεση με τον Ουζμπέκο που ήταν πιο ουσιαστικός, πιο ψύχραιμος και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Ο 28χρονος φιναλίστ του 2006 είχε πέντε ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σετ και ο Ιστόμιν τον τιμώρησε με "χτύπημα" στο 5-4, που του έδωσε το προβάδισμα με 1-0. Ο 27χρονος τενίστας, Νο.49 στον κόσμο, μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 4-1.

Ο Παγδατής, έχοντας στο πλευρό την εξέδρα, μιας και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Μελβούρνη, κατάφερε να πάρει τρία γκέιμ στη σειρά και να ξαναμπεί στο κόλπο. Όμως, ο Ιστόμιν ήταν πάλι εκεί όταν έπρεπε και με μπρέικ στο 6-5 έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του.

Στο τρίτο σετ ο Παγδατής έκανε την ύστατη προσπάθεια για να "ζωντανέψει", είχε και άλλες δύο ευκαιρίες για μπρέικ (1/9 συνολικά), όμως έμεινε από δυνάμεις και ψυχολογία. Ο Ιστόμιν εκμεταλλεύτηκε το τρίτο ματς πόιντ του και σκέφτεται ήδη τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα βρει τον Ντιμίτρι Τουρσούνοφ. Ο έμπειρος Ρώσος νίκησε 6-2, 6-2, 6-3 τον Αμερικανό Μάικλ Ράσελ.

Ο Μάρκος, από την άλλη, συνεχίζει τις αποτυχημένες εμφανίσεις, που τον έχουν φέρει στο νούμερο 108 της παγκόσμιας κατάταξης.