Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι πολλοί εκπρόσωποι του έθνους είναι στα όριά τους.
 
 
Άρθρα, που πέρασαν χωρίς πρόβλημα.

Διατάξεις, που ψηφίστηκαν οριακά.

Άλλες, που απορρίφθηκαν.

Τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, με αφορμή το νέο πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι μόνο, αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι πολλοί εκπρόσωποι του έθνους είναι στα όριά τους.

Κάποιοι το κρατούν μέσα τους και απλώς ψηφίζουν κόντρα στα πιστεύω τους και στους ψηφοφόρους τους.

Άλλοι περιορίζονται σε δηλώσεις ήξεις αφίξεις, με σκοπό να τα έχουν καλά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί, που καταψηφίζουν και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και – πολύ απλά – διαγράφονται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες ή ανεξαρτητοποιούνται.

Τι δείχνουν όλα αυτά ;

Ότι – ανεξάρτητα από το ποιος έλεγε τι και με τι ατζέντα εξελέγη στις τελευταίες εκλογές – η πίεση από την κομματική βάση και την εκλογική πελατεία είναι αφόρητη.

Αυτό το βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό οι βουλευτές της περιφέρειας. Εκεί, όπου υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα και προσωπική επαφή με τον ψηφοφόρο και όπου οι θαμώνες των καφενείων δεν χαρίζονται.

Ότι – ανεξάρτητα από το τι είχε ψηφίσει ο καθένας καθ΄ όλη την προηγούμενη χρονιά – βλέπει ότι δεν μπορεί να πει το “Ναι” σε ακόμα ένα γύρο λιτότητας.

Ότι οι όποιες αρχικές διαφωνίες της Δημοκρατικής Αριστεράς στα εργασιακά ήταν απλώς η αρχή.

Ότι τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ αυξάνουν την εικόνα αβεβαιότητας, που έχει η αγορά για την κυβέρνηση (αυτό αποτυπώθηκε χθες και στην αντίδραση του Χρηματιστηρίου).
Ότι υπάρχει σίγουρα θέμα συνεννόησης και επικοινωνίας στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ότι – σε κάθε περίπτωση – πρέπει να αναληφθεί δράση άμεσα, καθώς όλη αυτή η εικόνα κάθε άλλο παρά καλό κάνει για τη χώρα μας στο εξωτερικό.
 
 
Καλημέρα σας.