Παραολυμπιονίκης αποδεικνύει ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Η πανέμορφη αυστραλή θα αγωνιστεί στο Ρίο

Η περίπτωση της αθλήτριας του τριάθλου, Kate Doughty είναι ιδιαίτερη. Η αυστραλή παραολυμπιονίκης, χρειάστηκε 25 χρόνια για να συνειδητοποιήσει το όνειρό της και πλέον θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η πορεία της στο χώρο του αθλητισμού, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα - είχε δυο αποτυχημένες απόπειρες να αλλάξει άθλημα, αποσύρθηκε για κάποιο διάστημα, έχασε τη μητέρα της και από μια "νεοσύλλεκτη" στο χώρο, άρχισε να σαρώνει τα μετάλλια. Και όλα αυτά μέσα σε δυο χρόνια.

Όχι κι άσχημα για την 32χρονη που όταν ήταν μικρή μισούσε τα σπορ. Η νεαρή, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι και όπως αναφέρει η dailytelegraph αυστραλίας, έχει "χτυπήσει" τατουάζ στον καρπό της μια λιβελούλα, συμβολίζει τη δύναμη, προκειμένου να της θυμίζει τη μητέρα της που πέθανε από καρκίνο του μαστού.

"Ήταν ένα αρκετά δυνατό ταξίδι", λέει η ίδια η οποία θα αγωνιστεί στο τρίαθλο όταν το αγώνισμα θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο αργότερα μέσα στο έτος, μετά τη νίκη της στους τελικούς στο Penrith την Κυριακή.

"Αυτό σου δείχνει ότι δεν πρέπει να τα παρατάς. Αν δε το κάνεις, έχεις πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες. Απλά μπορεί να είναι διαφορετικά από όταν τα είχες αρχικά προγραμματίσει", δηλώνει.