Το Κατάρ μεταμορφώνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Στην προσπάθειά του να γίνει ο απόλυτος φουτουριστικός προορισμός… του μέλλοντος, με πιο κοντινό στόχο το 2022 και τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου FIFA, το πάμπλουτο εμιράτο του Κατάρ έχει επιδοθεί στην κατασκευή των πιο εντυπωσιακών υποδομών που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. 

Από το «Ασημένιο Μαργαριτάρι» (Silver Pearl), ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα προϋπολογισμού 1,39 εκατ. ευρώ, μέχρι το Lusail, μια κοντινή παράκτια μητρόπολη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και αναμένεται να στεγάσει ένα από τα τέσσερα βασικά στάδια για το παγκόσμιο κύπελλο… το Κατάρ φαίνεται να μη λυπάται καθόλου τα έξοδα, θέλοντας να διασφαλίσει ότι η Ντόχα θα γίνει ένας «must-visit» προορισμός του μέλλοντος.

Μερικά από τα project που ετοιμάζονται στο εμιράτο του Κατάρ είναι τα εξής:

1. Amphibious 100 Resort

Για όσους αναζητούν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία διαμονής… η αμφίβια αυτή κατασκευή είναι η ιδανική επιλογή. Θα διαθέτει υποβρύχια δωμάτια και ένα μουσείο θαλάσσιας ζωής στο χώρο του λόμπι.
Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 432,6 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο project θα κατασκευαστεί μέσα σε ένα προστατευόμενο θαλάσσιο χώρο και θα αποτελείται από τέσσερα τεράστια ξενοδοχεία, που θα θυμίζουν superyachts.
 
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το θέρετρο θα μοιάζει με ένα τεράστιο χταπόδι.

2. Hamad Airport 

Λένε ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι αυτές που μετράνε και για το λόγο αυτό το διεθνές αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα «μεταμορφώνεται» κι αυτό, έτσι ώστε να προσφέρει μια αίσθηση απόλυτης πολυτέλειας στους επισκέπτες… με το που θα πατούν το πόδι τους στο Κατάρ.

3. The Silver Pearl Hotel 

Ένα deluxe ξενοδοχείο προϋπολογισμού 1,39 εκατ. ευρώ, σα δύο μισοφέγγαρα μέσα στο νερό, πρόκειται να χτιστεί λίγο έξω από τις ακτές της Ντόχα στο Κατάρ.
 
 
Το ξενοδοχείο Silver Pearl Hotel σχεδίασε η εταιρεία M. Castedo Architects που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Θα διαθέτει περισσότερα από 1.000 δωμάτια και ένα εκθεσιακό κέντρο και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2022 FIFA World Cup.

4. Γήπεδα

Φυσικά, τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου κυπέλλου δε θα μπορούσαν να είναι λιγότερο εντυπωσιακά.
Από τα 12 στάδια, όπου θα γίνουν οι αγώνες, τα εννέα θα είναι ολοκαίνουριες κατασκευές, ενώ τα υπόλοιπα θα υποβληθούν σε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης.
 
 
Μετά το κύπελλο, το Κατάρ σκοπεύει να αποσυναρμολογήσει μέρη των γηπέδων και να τα στείλει σε αναπτυσσόμενες χώρες, για την ανακατασκευή 22 νέων σταδίων.

5. Lusail 

Η πόλη Lusail, θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης και τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, εφόσον καταφέρει να είναι έτοιμη… εγκαίρως.
Προς το παρόν το 86.000 θέσεων στάδιο βρίσκεται υπό κατασκευή, όπως και η υπόλοιπη πόλη, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται περίπου στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.