WSJ: Ο Λόιντ Μπλάνκφαϊν αποχωρεί από την Goldman Sachs

WSJ: Ο Λόιντ Μπλάνκφαϊν αποχωρεί από την Goldman Sachs

Χάρβεϊ Σβαρτς και Ντέιβιντ Σόλομον οι υποψήφιοι διάδοχοί του

Ο Λόιντ Μπλάνκφαϊν πιθανόν να αποχωρήσει από τη θέση του ως διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Goldman Sachs ακόμα εντός του έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Ο 63χρονος Μπλάνκφαϊν διατηρεί τη θέση αυτή από το 2006, έχοντας «επιβιώσει» μεταξύ άλλων από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009, ενώ παρέμεινε στο πόστο του ακόμα και αφού διαγνώστηκε με καρκίνο. Η πρόθεσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να αποχωρήσει το 2019, όταν και συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αντικαταστάτης του θα είναι ένας εκ των δύο προέδρων και COO της Goldman Sachs, Χάρβεϊ Σβαρτς και Ντέιβιντ Σόλομον, οι οποίοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τον Δεκέμβριο του 2016, ακολουθώντας το τυπικό μοτίβο διαδοχής στην αμερικανική τράπεζα, η οποία συνηθίζει να τοποθετεί δύο ή τρία στελέχη της σε υψηλόβαθμα πόστα, μέχρι ένας από τους δύο να αποδειχθεί η κατάλληλη επιλογή.

Μάλιστα, ο πρώην COO της εταιρείας, Γκάρι Κον, περίμενε για χρόνια στον… προθάλαμο της διαδοχής του Μπλάνκφαϊν, προτού αποχωρήσει για να αναλάβει πόστο οικονομικού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από το οποίο παραιτήθηκε πρόσφατα λόγω διαφωνιών για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.