Πτώση 1,39% στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Πτώση 1,39% στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Στο «κόκκινο» οι διεθνείς αγορές

Υποχωρούν οι αγορές μετά την πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός, ενώ ράλι πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου. Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ενώ και το ελληνικό Χρηματιστήριο επηρεάζεται από το διεθνές αρνητικό κλίμα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.829,26 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,39%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,51 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,14%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή του ΟΛΠ (+0,31%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,81%), της Ελλάκτωρ (-2,76%), του ΟΠΑΠ (-2,62%), της Εθνικής (-2,22%) και της Πειραιώς (-2,19%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 85 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Βογιατζόγλου Systems (+2,51%) και Κλωστήρια Ναυπάκτου (+1,80%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Λανακάμ (κ) (-9,09%) και Alpha Αστικά Ακίνητα (-4,76%).